Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Vianne & Johan: Gezellig en persoonlijk

Vianne Boer (22) stapte op 4 april met haar vriend Johan van Leerdam (23) in het huwelijksbootje. Ze trouwden in het Hofje van Mevrouw van Aerden, in Johan’s woonplaats Leerdam. De kerkelijke inzegening vond plaats in Vianne’s woonplaats Lopik en het gezellige en persoonlijke feest werd gehouden in De Middenhof in Nieuwegein.


Vianne en Johan ontmoetten elkaar via een gezamenlijke vriendin bij het uitgaan. De klik was er direct. Vier jaar later kopen ze een huis en gaan ze trouwen. Het is een traditionele en knusse bruiloft. “Mijn vader heeft me weggegeven, mijn vriendinnen verzorgden de lunch en mijn schoonzusjes waren ceremoniemeester. We hebben de bruiloft heel persoonlijk gemaakt en veel dingen zelf geregeld.”

Haar wekker gaat om half zes. Vandaag is het eindelijk zover! Ze begint de grote dag alleen en ontbijt met een croissantje, dat haar moeder voor haar heeft gekocht. Wekenlang sliep ze slecht en had ze nare dromen, maar vannacht heeft ze heerlijk geslapen. Amper een uur later hoort ze een auto op de oprit: kapster Malou is er al. Anderhalf uur lang is er volledige aandacht voor het kapsel en de make-up van Vianne.

Om acht uur stopt er een tweede auto: een glimmend zwarte BMW M3. Johan komt haar ophalen om foto’s te maken. Eerst van Vianne’s paarden, daarna is de tractor van Johan aan de beurt. Ondertussen worden de eerste daggasten ontvangen bij Johan thuis.

Er wordt koffie gedronken met de daggasten voordat ze naar het gemeentehuis vertrekken. Vianne heeft duidelijk last van zenuwen en laat weten dat ze het inlopen van de zaal het engst vindt. “De geloften hebben we door de trouwambtenaar laten opzeggen, in verband met onze emoties. Ze vertelde zo mooi, dat de gasten bijna zaten te huilen.”


Wanneer het zusje van Johan de ringen brengt gebeurt er iets grappigs: de ringen willen niet van het kussentje af. Het zorgt voor wat zenuwachtig gelach tot de trouwambtenaar de ringen bevrijdt. Na de huwelijkssluiting worden foto’s bij het Hofje van Mevrouw van Aerden gemaakt.

Na de lunch bij Vianne thuis verzamelen het bruidspaar en de daggasten zich in de kerk voor de inzegening. Bij het wegrijden is er nog een blooper: Johan geeft iets teveel gas en het bloemstuk valt van de auto. “We reden de dijk af en toen viel ‘ie eraf. Ach, we konden er wel om lachen.”

Na de inzegening is het tijd voor taart en een borrel bij De Middenhof, een prachtige oude boerderij met rieten dak. “De locatie paste heel goed bij ons, we zijn beiden op een boerderij opgegroeid.”

Het diner vindt ook plaats in De Middenhof, waarbij de gasten bij elke gang uit twee gerechten kunnen kiezen. De tijd vliegt en om half negen is het alweer tijd voor de receptie en het feest. De gasten hebben bier voor Johan en apenkoppen voor Vianne.

De ceremoniemeesters geven het bruidspaar een feestgids, een huwelijksreceptenboek, een fotoboek en een fotolijst van het vrijgezellenfeest. De slotvraag van de quiz luidt: “Hoeveel kippen zitten er in het kippenhok van Johan en Vianne?” Het bruidspaar snapt niks van de vraag: de vier kippen zijn het cadeau voor het nieuwe kippenhok van het stel.

Om twaalf uur is het feest afgelopen en vertrekken Vianne en Johan naar een luxe hotelkamer. ’s Ochtends bij het uitgebreide ontbijt genieten ze na van hun kleine, knusse bruiloft.

 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation