Wil je trouwen in Groningen?

‘Er gaat niets boven Groningen’, wordt wel eens gezegd. Wil je in het ‘hoge noorden’ van ons land trouwen? Geniet van de weidse uitzichten. In dit artikel lees je meer over de praktische kant van trouwen in deze provincie.

fotocredit: Cidale Federica | Shutterstock|com

Ondertrouw in Groningen


Je kunt via de gemeente Groningen een tijdstip en datum reserveren. Melden kan meestal op zijn vroegst één jaar voor de gewenste datum, en minimaal twee weken ervoor (maar liefst minimaal 1 maand van tevoren). Bij de gemeente Groningen kun je online een melding maken, maar ook naar het loket komen. Neem een geldig identiteitsbewijs van jullie beiden mee, en een kopie van het identiteitsbewijs van de getuigen. Je hebt ook een bankpas nodig.


Wat kost trouwen in Groningen


Bij de gemeente Groningen zijn er drie mogelijkheden: een gratis pakket, een budget pakket of een keuzepakket. De duur van de ceremonie, de kosten en andere voorwaarden kunnen per pakket verschillen. Je leest er hier meer over.


Trouwlocaties in Groningen


Groningen telt tal van mooie, romantische of speciale trouwlocaties. Zoals je van ons gewend bent, verzamelen wij de beste adresjes! Wat dacht je van een restaurant aan het water, een heus landgoed of zelfs een kasteel…? Groningen heeft het allemaal.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation