Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Welke kleding voor de bruiloftsgast dit jaar?

Zowel de man als de vrouw moet piekfijn eruit zien op een bruiloft, zelfs als je niet degene bent die gaat trouwen. Vaak wordt er wel een dresscode gegeven, maar dat betekent niet dat je niet de mode van dit jaar kunt volgen. Wij vertellen je welke bruidsmode nu hot is!

Kleding bruiloftsgast vrouwen: bloemetjesjurken

Bloemetjesjurken zijn dé trend van dit jaar op bruiloften. Als je dus nog op zoek bent naar een mooie bruidsoutfit, dan kan je met een bloemenmotief eigenlijk niet verkeerd zitten. De verdere keuzes zijn ruim; of je nou kiest voor een lange of korte jurk, met felle kleuren of juist heel ingetogen, zolang er bloemen op staan ben jij helemaal hip. De lengte bruidskleding is vaak vanaf de knieën of langer. De bruidskleding van vrouwelijke gasten mag niet té sexy of onthullend zijn. Daarmee kan de aandacht van de bruid worden afgeleid en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

kleding bruiloftsgast mannen: maatpak met subtiel motief

De mannen dragen uiteraard een mooi pak op de bruiloft, maar ook daarin is heel veel keuze. De bruidskleding voor mannen draait dit jaar vooral om een deftig motiefje. Het krijtstreeppak maakt een comeback. Als je voor blokjes kiest, zit je ook goed. Qua kleuren kan je het beste kiezen voor donkergrijs, zwart of crème. De blouse die je eronder draagt is wit, crèmewit of zwart. Het vlinderstrikje laten we even links liggen dit jaar. Een effen stropdas maakt het geheel af.

Bruidsaccessoires voor bruidsgasten

De mannelijke bruiloftsgasten kiezen voor zwarte schoenen of sneakers onder hun pak. Het strikje doen we dus niet aan dit jaar, een stropdas kan, maar een must is de pochet. Kies voor een opvallende kleur als de rest van je pak neutraal of strak zwart is. Neem ook een zakdoek mee zodat je galant kunt zijn indien er een gelukstraantje moet worden weggepinkt. Kies een stropdaspin om net even iets meer op te vallen, als je ervoor kiest om een stropdas te dragen.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation