Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Welke kleding draagt de vader van de bruid?

Voor de bruidsmoeder bestaan er regels omtrent de bruiloftskleding, maar welke kleding draagt de vader van de bruid? Je kunt natuurlijk altijd suggesties geven, maar het is ook belangrijk dat hij zich prettig voelt bij wat hij draagt.

Welke kleding draagt de vader van de bruid?

Kleding vader van de bruid


Zo hebben we al heel vaak de vraag gekregen: moet de kleding van de bruidsvader matchen met de kleding van de andere mannen die dichtbij het bruidspaar staan, bijvoorbeeld de bruidsjonkers of de getuigen? Voor alles op elke bruiloft geldt: niets moet. En voor de kleding van de bruidsvader geldt eigenlijk: alles mag. Het zou natuurlijk jammer zijn als hij in z’n oude klusjeans op komt dagen, maar laten we daar even niet van uit gaan.

Welke kleding draagt de vader van de bruid?

Matchend op de trouwfoto


Sommige bruidsparen willen graag eenheid op hun trouwfoto’s. De foto’s blijven immers voor altijd bestaan en als je weet dat iemand niet bepaald een goede smaak heeft, kan je altijd suggesties geven voor gepaste bruiloftskleding. Of die suggesties worden opgevolgd is nog maar de vraag. Twijfel je over de smaak van je vader? Schakel dan je moeder in voor hulp. Je vader luistert vaak wel naar haar en zij kan zo de kledingkeuze van je vader een beetje sturen. Toch is het niet vaak nodig, want de bruidsvader is vaak apetrots op z’n dochter die gaat trouwen en wil dan maar al te graag een mooi pak aantrekken voor deze speciale dag.

Kleding vader van de bruid match


Ook al wil je vader misschien niet zijn outfit matchen met de rest van de familie, dan kun je altijd nog voorstellen om enkele accessoires te matchen. De stropdas of vlinderdas bijvoorbeeld, of het pochet. Iets minder opvallend, maar heel erg leuk om te matchen zijn de sokken. Alle mannen kunnen gekke sokken aantrekken en dit laten zien op de trouwfoto’s. Zo kan iedereen het pak van zijn keuze dragen met één detail dat ze allemaal met elkaar gemeen hebben. Zo heb je wel een vorm van eenheid, een grappig detail en iedereen voelt zich heerlijk in z’n zelfgekozen outfit!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation