We gaan in ondertrouw om te kunnen trouwen

De bovenstaande kreet klinkt uitbundiger dan dat in ondertrouw gaan echt is. Het is een formaliteit die in Nederland noodzakelijk is om te kunnen trouwen. Het is met een online inschrijving zo geregeld en kun je daarna een feestje vieren ter voorbereiding op jullie trouwdag!

ondertrouw gaan online

Wat wordt er geregeld?


In ondertrouw gaan is iets wat je minimaal twee weken voor de bruiloft moet doen. Er worden een aantal zaken bekeken en geregeld wanneer je in ondertrouw gaat. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of jullie beiden voldoen aan de eisen om te kunnen trouwen. Je mag geen familie van elkaar zijn of nog getrouwd met een ander zijn.

ondertrouw gaan online

Online in ondertrouw


Natuurlijk moet je ook oud genoeg zijn om te mogen trouwen. Tijdens het in ondertrouw gaan wordt er ook overlegd op welke datum en tijd jullie gaan trouwen, welke getuigen jullie kiezen en de kosten van de huwelijksvoltrekking worden bepaald. Jullie bepalen hier ook of jullie in gemeenschap van goederen trouwen of dat je onder huwelijkse voorwaarden trouwt. Precieze wensen kunnen met de notaris besproken worden.

ondertrouw gaan

Ondertrouw feestje!


Als alle zaken geregeld zijn en jullie een akte hebben ondertekend, zijn jullie officieel in ondertrouw en dus helemaal klaar om te trouwen! Dat is wel een feestje waard. Die verlovingsring bungelt waarschijnlijk al een hele tijd om je vinger, maar daar hoeft het niet op te houden met cadeautjes! Af en toe een cadeau voor je partner is niet alleen een lief gebaar, je laat ermee zien dat je vaak aan je grote liefde denkt en veel voor hem of haar over hebt.

ondertrouw gaan cadeau

Ondertrouw cadeautjes geven


Sommige cadeaus zijn gewoon mooi, zoals horloges, mooie ringen en andere sieraden of lekker parfum. Anderen zijn sexy: lingerie, een nachtje weg… En andere cadeaus zijn gewoon heel gezellig! Zo kun je ook vieren dat je in ondertrouw bent door samen met vrienden en familie een intiem feestje te vieren. Een soort van pre-bruiloftsfeestje!

Geschreven door Sanne van Bortel.
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation