Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Wat zeg je tijdens een speech op een bruiloft?

Ben jij degene die een speech mag houden tijdens de bruiloft? Dan ben je vast bezig met de vraag: wat ga ik in hemelsnaam allemaal zeggen…?! Geen nood, want in dit artikel helpen we je op weg.

Speech bruiloft (wat ga je zeggen?)

Natuurlijk wil je een persoonlijke speech houden. Richt je daarom bijvoorbeeld op hoe het bruidspaar elkaar heeft ontmoet, en welke avonturen ze samen hebben beleefd die bijzonder zijn. Dat kan bijvoorbeeld een grote reis zijn, of de bouw van hun eigen huis. Zoom in op hun karakters. En als ze kinderen hebben, laat je die natuurlijk ook niet onvermeld in de speech. Je kunt ook beschrijven wat jouw connectie met het bruidspaar is. Humor doet het altijd goed, dus als het je lukt om een grap in de speech te verwerken, zit je helemaal gebeiteld.

Openingszin speech bruiloft

Een vraag stellen aan het bruidspaar of de gasten is een leuke manier om een speech te openen. Een concrete anekdote kan ook een goed begin van de speech zijn. Met een krachtige openingszin heb je direct de aandacht van alle gasten.

Hoelang duurt een speech bruiloft?

Heb je in gedachten wat je allemaal wil zeggen? Zet de hoofdlijnen op papier en oefen de speech een paar keer. Dan kun je direct timen hoe lang de speech duurt. Ga uit van vijf tot maximaal tien minuten. Als het langer duurt, verlies je de aandacht van de gasten. Pas op met te veel oefenen, je loopt dan het risico dat de speech te ingestudeerd klinkt. Nog een tip: ben je niet de enige die gaat speechen? Overleg met de andere persoon wat je wilt zeggen. Het zou zonde zijn als diegene die voor jou aan het woord komt, je het gras voor de voeten wegmaait en precies de anekdote aanhaalt waar jij over wilt vertellen. Tot slot de beste tip: probeer te ontspannen (ook al sta je voor veel mensen) en ben jezelf!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation