Verloofd? Zo verandert alles om jullie heen!

Ten huwelijk gevraagd worden in je relatie is een enorme stap. Je laat in het openbaar zien dat je voor altijd bij jouw partner wil blijven. En jouw partner natuurlijk ook bij jou. Maar wat verandert er nu wezenlijk? Dat vertellen we je in deze blog!


Wat verandert er als je je verlooft?


Wanneer we pasgetrouwde stelletjes vragen hoe het voelt om getrouwd te zijn, is het antwoord vaak: niet heel anders. Maar mensen die net verloofd zijn, vinden wél dat er veel verandert. Zo wordt hun relatie ineens veel serieuzer beschouwd. Daar kan ook een nadeel aan kleven, bijvoorbeeld dat iedereen om je heen ineens over kinderen begint. Hoewel na trouwen een gezin starten een logische stap is, hoeft dit niet voor iedereen vanzelfsprekend te zijn. Of je de opmerkingen over kinderen waardeert of niet; ze komen eraan zodra je verloofd bent.


Discussies en ruzies voelen anders


Wanneer iemand je vraagt of je met hem/haar wil trouwen, voelt dat als de ultieme liefdesverklaring. En dat is het ook! Maar daardoor kan de eerstvolgende ruzie des te zwaarder aanvoelen. Jullie waren toch zo verliefd? Gelukkig verandert één ruzie niks aan de liefde die jullie voor elkaar hebben en dat weten jullie ook.

Mensen geven hun ongevraagde mening


Geloof het of niet: zodra jullie de verloving bekend maken, zullen sommige mensen ongevraagd hun mening aan je geven. Vaak is de reactie leuk, maar het kan ook wel eens zijn dat mensen hun twijfels uitspreken. Of ze gaan zich bemoeien met je bruiloft, omdat ze graag willen helpen. Hoe lastig ook: trek je niks aan van hun mening en bemoeienis en geniet van die roze wolk waar jij je op bevindt. Verloofd zijn is een hele leuke periode die je (meestal) maar één keer in je leven voorkomt.

Sociale activiteiten worden anders


Zodra jij een verlovingsring om je vinger hebt, worden sommige sociale activiteiten anders. Jullie bezoeken familie wat vaker en gaan vaker samen naar vrienden toe. Vooral in het begin natuurlijk, om met iedereen het goede nieuws te vieren. De komende tijd zullen jullie drukker zijn met het organiseren van de bruiloft. Dat hoort er ook bij! Ben je er klaar voor om verloofd te zijn?

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation