Unieke handgemaakte trouwringen | Design goudsmid

Als je gaat trouwen en echt bijzondere ringen wil laten maken, dan bezoek je meestal een goudsmid. Waarom koop je dan geen ringen in de winkel? De ringen uit de winkel zijn vaak standaard ontwerpen en daar worden er meer van gemaakt. Producten van de goudsmid zijn altijd uniek.

Wat doet de goudsmid?


Een goudsmid of edelsmid maakt sieraden van verschillende metalen, zoals goud, zilver, platina, palladium, titanium en rvs. Deze materialen worden ook wel edelmetalen genoemd, vandaar de naam. Een sieraad van de goudsmid is altijd uniek en kostbaar, dus wanneer je een goudsmid bezoekt weet je zeker dat jullie ringen one of a kind zijn. Je kunt ook diamanten of andere edelstenen laten verwerken in de sieraden. Bij een bezoek aan de goudsmid wordt er vaak eerst een schets gemaakt van de te maken sieraden. Zo kunnen er nog allerlei aanpassingen worden gedaan en de goudsmid zal zelf ook komen met prachtige ideeën. Hij of zij heeft tenslotte al enige jaren ervaring en is zich bewust van de mogelijkheden. Laat jullie daarom altijd informeren en inspireren door de goudsmid en vraag naar zijn of haar ideeën.

Een goudsmid vinden


De goudsmid kan naast nieuwe sieraden maken ook bestaande sieraden aanpassen. Je kunt ringen laten vermaken of uitbreiden of verfraaien. Wanneer jullie besluiten om een goudsmid te bezoeken, zijn jullie verzekerd van een bijzonder sieraad dat speciaal voor jullie gemaakt zal worden. Er zal samen een schets gemaakt worden waar verschillende opties worden besproken. Het inschakelen van een goudsmid is duurder dan een gemiddelde standaard ring kopen, want het werk is arbeidsintensief en er is geen sprake van massaproductie. Het sieraad is uniek en erg persoonlijk. Wil je een goudsmid raadplegen voor het maken van jullie ringen? Neem dan eens een kijkje op Trouwen.nl onder de professionals en laat je inspireren!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation