Trouwringen & sieraden bij je trouwjurk kiezen

Sieraden uitzoeken voor de bruiloft is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het is wel erg leuk, natuurlijk. Het samen uitzoeken van de trouwringen markeert het begin van een spannende periode, met veel plezier en geluk. Weet jij al hoe jullie trouwringen eruit komen te zien?

Verlovingsringen en trouwringen


Wist je dat verlovingsringen vaak alleen door vrouwen worden gedragen? Een verlovingsring geeft aan dat je verloofd bent en wordt door de man aan de vrouw gegeven. Dat was vroeger de traditie, het is tegenwoordig echter ook heel normaal dat zowel de man als vrouw een verlovingsring dragen. Verlovingsringen worden opgevolgd door trouwringen en worden aan de linkerringvinger gedragen. De trouwring wordt onder de verlovingsring geplaatst.

Welke sieraden kies je?


Trouwringen en verlovingsringen komen vaak als set, want dan passen ze mooi bij elkaar. Het is altijd verstandig om de verlovingsringen en trouwringen tegelijkertijd te kopen, of in elk geval bij dezelfde juwelier. Zo kan je samen met de juwelier sieraden uitzoeken die goed bij elkaar passen, of het nu een setje is of niet. Traditionele trouwringen zijn glad en passen daarom goed bij veel andere ontwerpen ringen, maar tegenwoordig is het juist heel erg populair om een zo uniek mogelijke trouw- of verlovingsring te ontwerpen. Met mooie stenen, een bijzonder ontwerp of een speciale inscriptie.

Op naar de juwelier!


Weet je niet zo goed welke verlovings- of trouwringen je mooi vindt? Maak dan eens een afspraak bij een juwelier en neem de tijd om samen door te spreken wat je mooi vindt. De juwelier heeft al honderden stelletjes geholpen bij het uitzoeken van mooie sieraden en heeft heus ook iets moois voor jullie liggen. Een goede juwelier kan desnoods nieuwe sieraden smeden die helemaal aan jullie eisen voldoen.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation