Trouwringen kiezen van goud, witgoud, platina of zilver?

Als jullie de trouwringen gaan uitzoeken, dan stelt zich de vraag welk edelmetaal? Goud, witgoud, zilver en platina zijn zonder twijfel de meest populaire edelmetalen die gebruikt worden voor trouw- en verlovingsringen. Elk van deze edelmetalen hebben plussen en minnen. Belangrijke aspecten zijn: de prijs, kleur en duurzaamheid.

Trouwring van goud of rose goud


• Goud is een zacht edelmetaal, dat gemakkelijk te mengen is met andere materialen en blijft mooi.

Ring van platina


• Platina is allergievrij, kostbaarder dan goud en is het meest witte en harde metaal dat bestaat. Het is door zijn hardheid bijzonder geschikt voor ringen.

Verlovingsring van wit goud


• Wit goud is een zuiver en met een mooie zilverwitte gloed. Witgoud heeft een lager soortelijk gewicht dan platina en goud, waardoor de ringen lichter in gewicht en daardoor minder kostbaar zijn.

Trouwring van zilver


• Zilver is roestvrij, keihard, allergievrij, goedkoper dan goud, witgoud en platinum en bij uitstek geschikt voor een hippe ring.


Mix van edelmetalen


Goud is een zacht materiaal dat goed kan worden verwerkt en gecombineerd met andere edelmetalen. Willen jullie dat, pas dan ook eens ringen van andere materialen aan om het gewichtsverschil te voelen. De juwelier vertelt je hier graag meer over.

Pim Kisjes
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation