Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwring van titanium | Sterk & hypoallergeen

Een trouwring van titanium is pas de laatste jaren populairder geworden. Hoewel titanium niet erg romantisch klinkt als materiaal voor een trouwring, beschikken deze ringen toch wel over veel goede eigenschappen. En dan hebben we het nog niet eens over de gunstige prijs gehad!

Waarom titanium ring?

Je moet van de uitstraling houden - een karakteristieke, zilvergrijs-witte kleur - maar buiten dat zijn titanium ringen uitermate geschikt als verlovings- of trouwring. Titanium is namelijk één van de hardste natuurlijke materialen in de wereld, wat ook een kleine kanttekening met zich meebrengt. Eenmaal ontworpen, is de titanium trouwring lastig aan te passen. Dus ook verkleinen of verbreden of een steentje toevoegen is een vrij moeilijke opgave. Daarnaast is titanium bijzonder licht van gewicht, wat het een prettig te dragen ring maakt.


Titanium is corrosiebestendig én hypoallergeen, waardoor de trouwring van dit materiaal toegankelijk is voor een zeer breed publiek. Van mensen met een kleinere beurs, tot mensen met een moderne smaak, tot mensen met een allergie of een gevoelige huid. Verder kunnen deze ringen probleemloos gegraveerd worden. Ideaal dus!

Titanium trouwringen voor hem en haar

Nog een leuke eigenschap van titanium trouwringen: je kunt ze laten borstelen, satineren of matteren. Dat maakt dat de ring elke keer een heel andere uitstraling krijgt, waardoor je kunt kiezen voor een subtielere (vrouwelijkere) uitstraling of juist een stoere uitstraling voor de man.

Titanium ring met diamant

Het is heel goed mogelijk om diamanten te plaatsen op een titanium ring. Wil je dus iets meer bling toevoegen aan de ring, dan is dat geen enkel probleem. Titanium ringen hebben eigenlijk maar één nadeel en dat is dus dat ze, eenmaal gekocht, niet meer eenvoudig aangepast kunnen worden. Het wordt dan ook vaak aangeraden om de ring iets ruimer te kopen dan de maat die je op moment van trouwen hebt, zodat er nog enige speling is.

Meer weten over titanium ringen of wil je op zoek naar juweliers bij jou in de buurt? Lees dan vooral onze andere blogs en kijk ook eens bij de professionals op onze website, zij helpen je heel graag verder met deze bijzondere ring!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation