Welke.nl

Trouwring gemakkelijk van je vinger afhalen

We gaan er niet van uit dat je die prachtige ring ooit nog af wil doen, maar in sommige gevallen is het toch even nodig. Bijvoorbeeld wanneer je de ring wil reinigen, of de ring toch iets te klein blijkt en je hem wil laten vergroten. Hoe krijg je de ring gemakkelijk weer af?

Ring laten vergroten


Bij de juwelier paste de ring perfect, maar eenmaal thuis blijkt ‘ie toch iets te klein. Of je bent misschien heel iets aangekomen of je vingers zijn door een andere reden gezwollen. De trouwring knelt en je moet hem afdoen zodat hij iets vergroot kan worden. Hoe doe je dat?

Trouwring voorzichtig afdoen


Veel mensen raken een beetje in paniek wanneer ze een ring niet meer afkrijgen, vooral als ze nog ringen aan het passen zijn in de winkel. Blijf vooral rustig, want trekken aan de ring werkt niet. Zo beschadig je onderliggende zenuwen in je vinger en zwellen je vingers juist op. De truc is om je arm even in de lucht te houden voor je begint met het afdoen van de trouwring. Het bloedt stroom zo minder makkelijk naar je vingers en daar worden ze dunner van. Neem de ring tussen duim en wijsvinger en maak kleine, draaiende bewegingen. De ring zou nu langzaam van je vinger af moeten schuiven.

Ring afdoen met water en zeep


Lukt het nog niet? Laat je hand even rusten in koud water. Daardoor neemt een eventuele zwelling af. Wrijf de ring in met een beetje zeep, dit kan ook douchegel of shampoo zijn. Gebruik geen azijn of reinigingsmiddelen, dit kan namelijk je ring beschadigen. Er zijn nog meer trucjes om veilig je trouwring te verwijderen. Verplegers doen het namelijk met een elastisch bandje, dat ze om de ringvinger wikkelen zodat de vinger minder gezwollen wordt. Met een pincet steken ze onder de ring door en trekken ze aan het einde van het bandje. De ring wordt langzaam maar zeker ‘afgewikkeld’ van je vinger. Zonder schade! We hopen natuurlijk dat je trouwring gewoon lekker op z’n vertrouwde plekje kan blijven.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation