Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwring dragen, wat zijn alle regels?

Welke regels bestaan er allemaal omtrent het dragen van een trouwring? Hoe horen mannen hun ring te dragen en hoe horen vrouwen hun ring te dragen? En hoe zit het tussen katholiek en bijvoorbeeld islamitisch? We vertellen het je allemaal in dit artikel en tot slot laten we nog wat mooie inspiratie foto's zien!

Welke hand trouwring vrouw

Aan welke hand draagt de vrouw haar trouwring? Hoewel de meeste mensen denken dat het aan de linkerhand moet zijn, zijn er feitelijk geen vaste regels voor. Vaak wordt de verlovingsring wel links gedragen en de trouwring rechts, maar ook dit hangt af van je persoonlijke voorkeur, of van je geloofsovertuiging.

welke hand trouwring man

Wist je dat mannen pas sinds de 19e eeuw een verlovingsring dragen? Voorheen waren ringen alleen voor de vrouw - daarom gaan mannen op hun knie om de vrouw te vragen (en krijgt de man dus geen verlovingsring). Of het nu om een verlovingsring of trouwring gaat, ook hier zijn geen vaste regels over, tenzij je gebonden bent aan het geloof.

Welke kant trouwring katholiek?

In Nederland dragen de katholieken de trouwring aan de linkerhand. Protestanten dragen de trouwring rechts. Dit kan echter in een ander land weer heel anders zijn. In veel landen wisselt de traditie.

Wat zegt de Islam over trouwring?

Over het algemeen dragen moslims de trouwring aan de rechterhand. Dat wordt bepaald door hun geloof, net zoals bij katholieken en protestanten. Buiten het geloof om is het dus vooral je eigen keuze. De oude Grieken en Romeinen vonden de linkerhand het meest romantische; in deze hand bevindt zich de Vena Amoris, de 'ader der liefde'. Deze ader zou rechtstreeks naar het hart lopen en daarom symbool staan voor pure liefde.


Bekijk ook Voorbeeld foto's Trouwringen


Trouwring kopen? Laat je inspireren en ga naar voorbeeld foto’s trouwringen

Hoe dan ook, voor je beslist aan welke hand je de ring gaat dragen, zul je eerst een trouwring moeten kopen. Laat je inspireren op onze website en ga via de handige zoekfunctie op zoek naar een juwelier bij jou in de buurt. Succes!


ga naar Trouwringen Professionals


Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation