Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

To do lijst week voor de bruiloft

In de laatste week voor de bruiloft heb je als bruid veel aan je hoofd; misschien vergeet je zelfs een paar belangrijke dingetjes. Met deze handige checklist kan je je in alle ontspanning klaarmaken voor the big day!

Checklist laatste week voor trouwen

1. Begin met het nalopen van belangrijke afspraken. Bevestig je bruilofts-beautybehandelingen, neem een manicure en pedicure tot twee dagen voor je bruiloft. Koop de kleuren nagellak die je krijgt bij je mani/pedi, zodat je nog herstelwerk kunt verrichten.

2. Voor de bruidegoms: ga naar de kapper. Als je dit al eerder doet dan één week van tevoren, kan je haar alweer onverzorgd eruit zien. Ga je echter één dag van tevoren naar de kapper, dan loop je het risico dat je eruit ziet als voor de klassenfoto van groep zes.

3. Bruidegoms halen in deze week hun pak op en bruidjes hun jurk. Pas de jurk of het pak voor een laatste keer aan in de winkel voor je ‘m mee naar huis neemt, dit is de laatste kans dat je aanpassingen kan laten doen.

4. Bruidjes: oefen het wandelen en dansen in je nieuwe bruidsschoenen. Oefen dit elke dag even kort (pas op voor beschadigingen) in plaats van één dag heel lang.

5. Bel de gasten op die de RSVP-datum hebben gemist. Een laatste telling van gasten heb je nodig voor de trouwlocatie en de catering.

6. Bespreek het schema van de bruiloft met je ouders, de bruidsmeisjes, getuigen, en ceremoniemeester. Maak een telefoonboom met nummers van iedereen die van belang is op de bruiloft.

7. Regel de laatste (aan)betalingen en zorg dat er contant geld is voor fooi. Geef de enveloppen met fooi aan iemand die je vertrouwt en zorg dat de enveloppen op de juiste plek terecht komen. Deze persoon is tevens het aanspreekpunt voor de verschillende locaties en professionals.

8. Bel de locaties waar jullie heen gaan op de bruiloft en bevestig nogmaals alle details inclusief, tijd, datum en locatie. Geef ook aan hen contactinformatie van de ceremoniemeester. Geef je fotograaf de lijst met locaties/momenten, geef je dj de lijst met nummers.

9. Maak een tafelzittingschema als dit aan de orde is. Geef specifieke dieeteisen door aan de catering.

10. Pak een tas in voor de huwelijksnacht. Vraag iemand of hij de tas wil afleveren bij het hotel waar jullie de nacht doorbrengen.

Na het raadplegen van deze lijst kun je je ontspannen. De grote dag komt eraan en je hebt alles geregeld. Eenmaal afgevinkt, laat de lijst dan liggen en ga leuke dingen doen. Honderd keer de lijst nog eens checken wordt niemand gelukkig van. Veel plezier!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation