Tips voor trouwen bij super warm weer

Tijdens een hittegolf functioneren we minder goed dan anders, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Ons lichaam doet wanhopig z’n best om af te koelen en daardoor zijn we bijvoorbeeld minder alert. Ga je trouwen op een hete dag? Dit kan je doen om je lichaam een handje te helpen.

Help je lichaam bij hitte


Ons lichaam functioneert het beste bij 37 graden. Elke seconde is je lichaam bezig om deze temperatuur op peil te houden en normaal gesproken kost dat niet veel moeite, maar tijdens een hittegolf wordt het lastiger, vooral als de omgevingstemperatuur warmer is dan je eigen temperatuur. Wat je zelf kunt doen op je bruiloft is veel schaduw opzoeken, zorg voor ventilatoren en drink veel water. Door wind en door zweten koelen we veel af. Draag niet te veel make-up, want dit verstopt de poriën waardoor je zweet. Bovendien ziet je make-up er na een paar uur in de hitte er toch niet meer goed uit.

Afkoelen op je bruiloft


Denk aan jezelf en de gasten en help ze een handje zodat niemand oververhit raakt. Plaats lichtgekleurde stoelen in de schaduw. Zitten op een koele stoel helpt je lichaam afkoelen. Zorg dat de drankjes koel worden geserveerd en deel eventueel verkoelende handdoekjes uit. Deel waaiers uit zodat mensen zichzelf een beetje wind kunnen toewapperen of laat waaiers plaatsen.

Oppassen met alcohol


We weten dat een bruiloft een feestje is en daarbij hoort vaak een drankje. Pas toch op met alcohol. Het is belangrijk om goed te drinken zodat je veel kunt zweten, maar van alcoholische dranken ga je meer plassen en dan verlies je per saldo meer vocht. En niet via zweet. Zo kun je uitgedroogd raken. En dat wil je juist niet!

Slechtere concentratie


Heb je nog veel belangrijke taken af te vinken voor je bruiloft? Zoek een koele ruimte om deze zaken te regelen, want bij extreme hitte kun je je slechter concentreren. De kans dat je minder goede keuzes maakt of snellere keuzes maakt om ergens van af te zijn is groter dan normaal. Zorg voor een ruimte met airco en ga daar lekker aan het werk. Anders moeten de taken maar een paar dagen wachten. Geniet van het weertje!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation