Tips voor het kiezen van de trouwdatum

Gaan jullie trouwen en ben je nog aan het puzzelen welke datum het mooiste of meest geschikt is? Met deze tips helpen we je een handje met het kiezen van de trouwdatum.

kiezen van de trouwdatum

Januari


Trouwen in de winter, betekent een thema in de kleuren wit en rood, twinkelende lampjes en knapperende haardvuren. Na een feestmaand is het leuk om in deze saaie maand jullie feest te vieren!

kiezen van de trouwdatum bruiloft

Februari


Het toppunt van romantiek: trouwen op Valentijnsdag! Do we need to say more?

Kiezen voor een trouwdatum in maart


Hou je van de lente, als symbool van een nieuw begin? Dan is maart jullie maand! Niet super populair, dus handig bij het boeken van een locatie. 03-03 is natuurlijk een leuke datum.

kiezen van de datum bruiloft

April


Vind je Pasen het leukste feest van het jaar? Combineer het met je huwelijksfeest! Een bruiloft met pasteltinten en veel bloemen, dat kan niet misgaan.

Mei


Vaak lekker weer, een aantal vrije dagen in de maand: het is wel logisch waarom veel mensen kiezen voor een bruiloft in mei. Voordeel is dat het in mei meestal nog niet te heet is. Ideaal voor een tuinfeest of beachwedding.

Kiezen voor een trouwdatum in juni


Droom je van een zomerbruiloft, pak dan nu je kans. Veel mensen zijn nog niet op vakantie, terwijl je wel profiteert van zacht weer. 06-06 is jullie dag!

trouwdatum

Juli


Lange zwoele zomeravonden staan garant voor een feest dat in de late uurtjes doorgaat. Juli kan heet zijn, dus zorg voor voldoende schaduw of airco! En check vooraf of er niet veel gasten al een vakantie hadden geboekt op jullie trouwdatum.

datum trouwdag

Augustus


Maak er een food truck festival van! Augustus is de maand om lekker buiten te zijn, in de tuin of aan het water. Ook ideaal met kids, die lekker buiten kunnen rennen na de ceremonie.

Kiezen voor een trouwdatum in september


Een populaire maand om te trouwen, dus wees er snel bij! Mensen zijn terug van vakantie, het is vaak mooi weer maar niet té en na al die zomer-bbq’s is een écht feest meer dan welkom.

datum trouwen

Oktober


Hou je van de herfstpracht? Kies dan voor een bruiloft in oktober. De prachtige oranje, gouden en rode tinten van de natuur doen het geweldig op foto’s. Met een beetje geluk is het nog redelijk zacht, ideaal om nog even samen buiten te proosten op jullie geluk.

November


November is normaal vaak een saaie maand zonder hoogtepunten, dus iedereen kijkt wel uit naar een feest! Trouw je begin van de maand dan kun je wat betreft de styling nog gaan voor een vleugje herfst. En ben je liefhebber van wildgerechten, dan zit je deze maand helemaal goed!

Kiezen voor een trouwdatum in december


Traditioneel dé feestmaand van het jaar. Droom je van een winterbruiloft, dan is december je-van-het. Vaak zijn locaties toch al sprookjesachtig versierd met lampjes, dat zorgt voor instant sfeer.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation