Plannen van de bruiloft

De dag van de bruiloft. De mooiste dag in het leven, maar tegelijkertijd ook een stressvolle dag. Huwelijksstress is bijna niet weg te denken bij een bruiloft. Voor de meesten is het plannen en regelen van hun bruiloft een voltijdbaan geworden. Het kiezen van de locatie, de gastenlijst en het reserveren van de datum is een enorme taak. Voeg daar nog eens het zoeken van de juiste fotograaf, de catering en de bloemen aan toe. Het stapelt zich allemaal op. Ook de kwestie van het bepalen van het bruiloft budget is niet onbelangrijk. Hoeveel kunnen en willen jullie uitgeven?  In Nederland is het gemiddelde budget €15.000. Dit is een behoorlijk bedrag!


Het begroten van een bruiloft budget kan een lang en stressvol proces blijken. Hoeveel mensen nodigen we uit? Hoeveel kunnen we uitgeven per gast? Waar gaan we de receptie houden? Van het printen van uitnodigingen en huren van de zaal, tot de kleding van de bruidsmeisjes.

Eenmaal een budget samengesteld? Maak een prioriteitenlijst van wat jullie het aller belangrijkste vinden. Bijvoorbeeld een professionele fotograaf die de hele dag aanwezig is of een schitterende bruidsjurk.

Wat kost een trouwjurk?


Trouwjurken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Hoe duur jouw trouwjurk wordt, hangt helemaal af van jouw wensen. Het is slim om vooraf te bedenken hoeveel budget je hebt om aan de trouwjurk te besteden. Als jij een trouwjurk van een merk kiest dan moet je ongeveer rekenen op een prijs vanaf €1.200. Koop je de japon in de sale dan kan een korting flink oplopen. Bruidsmodemerken komen elk jaar met een nieuwe collectie en prijzen de oude collectie af. Bedenk dat er nog accessoires bij komen. Met een jurk alleen ben je er niet. Weddings.nl in Rotterdam biedt de aanstaande bruid een ruime keuze in jurken en accessoires met een uitstekende service.


Wat kost trouwfotografie?


Afhankelijk van de onderdelen waarbij je een fotograaf aanwezig wilt hebben, kan je aan de hand van de lijst hieronder een eerste inschatting maken van de totale kosten van een professionele trouwfotograaf: prijs voorbereiding: € 250; kosten fotoshoot € 250; Kosten fotograferen ceremonie, receptie en feest € 750; tarief fotoalbum vanaf € 250. Een totaalbedrag van 1.500 lijkt wellicht veel, maar bedenk wel dat bruiloftsfoto’s een van de weinige investeringen zijn, waar jullie nog lang van kunnen nagenieten. De bruidsjurk kost al snel € 1.200, maar wordt daarna niet meer gedragen, terwijl jullie de foto’s van de trouwrapportage elke dag kunnen bekijken.

Een budget voor de bruiloft bepalen is echt een must. Zo weten jullie precies wat er te besteden is. Beginnen met de trouwplanning? Er zijn handige planning tools waarmee je veel zaken kunt regelen: gastenlijst en budget bijhouden, een cadeaulijst opstellen en het draaiboek maken.
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation