Op welke leeftijd hebben vrouwen het hoogste libido?

Dat je niet altijd evenveel zin hebt in seks is helemaal niet gek. Soms ben je gewoon te moe, of wil je nog even een boek lezen, of is het simpelweg je dag niet. Het kan ook zijn dat je je al langere tijd niet zo sexy voelt. Wees gerust: er is een piekmoment in je leven waarop je je de hele tijd super sexy voelt en dus ook vaker zin hebt in een vrijpartij.
hoogste libido vrouwen

Hoogste libido rond je 30e


Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen zich het meest sexy voelen rond hun 30e. Op deze leeftijd hebben ze dan ook het vaakst zin in seks. Dit heeft met verschillende oorzaken te maken. Rond je 30e heb je een aardig stabiel leven (als het goed is). Je vriendinnengroep is solid, je hebt een gesettelde relatie en ook het contact met je familie is goed op deze leeftijd. Je hebt een baan met zekerheid en misschien ook een koophuis. Kort samengevat: je hebt weinig zorgen en veel zekerheden. Door de afwezigheid van stress en druk heb je vaker zin in seks. Emotioneel zitten we goed in ons vel en dat heeft positieve effecten op ons seksleven.

hoogste libido vrouwen

Vrouwen voelen zich het knapst rond 30 jaar


Er is nog een reden waarom vrouwen meer zin hebben in vrijen rond hun 30e levensjaar. Rond die tijd verzorgen we onszelf het beste: we eten gezond, sporten en besteden aandacht aan ons uiterlijk. Het budget is daar ook naar. Er staat genoeg geld op de rekening om jezelf regelmatig te verwennen. Doordat we ons goed verzorgen, voelen we ons sexy. En dat laten we dan graag weer zien aan onze partner. Omdat we lekker in onze vel zitten, genieten we meer vrijuit van de seks en dat heeft weer een sneeuwbaleffect op ons libido. Mannen pieken echter veel eerder: rond hun 20e levensjaar al. Naarmate ze wat ouder worden, neemt dat langzaam maar zeker af. De productie van belangrijke hormonen neemt namelijk geleidelijk af en daardoor krijgen we steeds minder vaak zin. Je kunt dit tegengaan door regelmatig te sporten, waardoor je jezelf dus sexy blijft vinden. En je partner natuurlijk ook!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation