Op welke dagen kun je beter niet trouwen?

Als je een bruiloft geeft op de datums of perioden in dit artikel, dan zul je hoogstwaarschijnlijk minder gasten krijgen dan je verwacht. Snel doorlezen dus!

Zomervakantie


In de zomervakantie zijn veel mensen op reis. Misschien niet het meest handige moment om jullie bruiloft te houden. De zomervakantie valt voor de regio noord, midden en zuid niet op dezelfde data, dus check online welke weken voor jullie regio van belang zijn!


© Hung Chung Chih | Shutterstock·com

Carnavalsvakantie


Eind februari, begin maart is het voorjaars- oftewel carnavalsvakantie. Ook hiervoor gelden versprongen data voor de regio noord, midden en zuid. Daarnaast is er nog een verschil tussen de vakantietijd van het basis- en het voortgezet onderwijs. Het carnavalsfeest zelf valt in 2023 op zondag 19 februari t/m dinsdag 21 februari. Veel mensen gaan dan hossen in het zuiden, of op wintersport.

Feestdagen | Oud en nieuw | Koningsdag


De feestdagen zoals Kerst, Oud en nieuw en Koningsdag zijn momenten dat mensen bij hun naaste familie willen zijn, of er juist op uit trekken. Niet zo’n goed moment om te trouwen dus.

Nieuwjaarsdag


Het nieuwe jaar goed beginnen met jullie ja-woord, dat klinkt aantrekkelijk. Maar op 1 januari trouwen heeft de nodige nadelen. Veel mensen zullen een kater hebben van de avond ervoor of zijn in die periode op vakantie.

Grote sportevenementen | Finale dagen


De finaledag van een groot sportevenement is misschien niet hét moment voor jullie feest. Het WK voetbal voor vrouwen bijvoorbeeld vindt plaats van 20 juli tot en met 20 augustus 2023.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation