Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Muren verven van een nieuwbouwwoning: wel of niet doen?

Als pasgetrouwd stel kun je vast niet wachten om samen een stulpje te kopen. We zien vaak dat jonge stellen een nieuwbouwwoning betrekken. Een woning die met een beetje hulp mee kan groeien met een jong gezin. Er komt echter veel meer kijken bij een nieuwbouwwoning. Deze wordt vrijwel nooit in perfecte staat opgeleverd. Vooral de wanden vragen extra aandacht. We kunnen ons goed voorstellen dat je direct staat te springen om een likje verf aan te brengen of een mooi behang op te hangen. Toch is het wel belangrijk om rekening te houden met de staat van de muren. Nieuwe wanden kunnen de eerste twee jaar nog gaan werken. Hierdoor kunnen vers gestuukte muren barsten. Dat is uiteraard niet bevorderlijk voor de uitstaling van de woning en zeker niet voor de inhoud van je portemonnee. Is het wel verstandig om de muren te verven in je favoriete RAL kleur? Zal de RAL 7016 echt een statement maken binnen jouw woning of is het verstandiger om te wachten? En waar moet je op letten als je besluit dit toch te doen?

Schilderen op beton


Het is aan te raden om te wachten met het stuken van de muren. Ondanks dat je dolgraag wilt genieten van gladde muren, bestaat er geen garantie dat dit blijvend zal zijn. In de eerste twee jaar is het mogelijk dat er scheuren ontstaan. Hierdoor zal je alsnog een stukadoor moeten inschakelen en dat kost allemaal extra geld. Je bent goedkoper uit als je direct verf aanbrengt op het beton. Je kunt dit eventueel toepassen als tijdelijke oplossing. Behandel het beton met wat voorstrijk en vul de gaatjes gemakkelijk op, vervolgens kun je aan de slag met het verven van de woning. Mocht er na enige tijd toch nog scheuren ontstaan, kun je deze gemakkelijk opnieuw opvullen en overschilderen. Zo hou je de muren mooi en kun je na verloop van tijd alsnog een stukadoor inschakelen.


Kleurkeuze


De muren van een nieuwbouwwoning kunnen dus eenvoudig geschilderd worden. Daarmee is echter niet de moeilijkste vraag beantwoord. Want welke kleur gaan jullie gebruiken? Als pasgetrouwd stel is dit hét moment om compromissen te sluiten. Breng samen een bezoekje aan een bouwwinkel en bekijk meerdere kleuren. Soms is het mogelijk om enkele testertjes mee te nemen en uit te proberen in huis. Maak hier dan ook slim gebruik van. Bij bepaald lichtval kan een kleur opeens anders uitvallen dan je denkt. Dit is ook per type wand verschillend. Door middel van testers is het mogelijk om meerdere kleuren goedkoop uit te proberen.


Kom je er niet uit? Raadpleeg dan de RAL kleuren. Dankzij deze kleurcoderingen is het mogelijk om standaardkleuren te definiëren. Dat maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger. Kies je voor wit in de woonkamer? Dan kan je kiezen uit RAL 9001, RAL 9010 en RAL 9016, hierbij geld wit, witter, witst. Zo weet je precies welke kleur je kunt verwachten!


Jullie kleurkeuze is allesbepalend voor de sfeer in huis. Verf kopen is dan ook niet iets waar je licht over na moet denken. In de verftrends van 2019 zien we vooral warme kleuren terug. Spiced Honey is uitgeroepen door Flexa tot dé kleur van dit jaar. Deze bevat een warme honingbruine tint die bij vrijwel iedere woonstijl past. Natuurlijk hoef je je niks aan te trekken van de huidige verftrends. Een woning wordt juist een stuk persoonlijker door eigen kleurgebruik. Bedenk wel goed welke kleuren bij het interieur passen. Het zou immers zonde zijn als het geheel rommelig oogt door de verkeerde kleurkeuzes.
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation