Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Mooie tafeldecoratie op je bruiloft is extra genieten!

De tafeldecoratie is één onderdeel van de vele waarmee je een themabruiloft heel goed tot uitdrukking kunt brengen. Niet alleen met kleuren, maar ook met materialen. (afbeeldingen decoratie)

catering bruiloft food

Tafeldecoratie met bloemen

Trouw je midden in het bos, dan kun je veel bloemen of versierde takken of kransen op tafel leggen of bepaalde voorwerpen – de amuseschaaltjes of de glazen – in een zacht groene of aardse kleur neerzetten. Je kunt ook een bepaalde themakleur aan de tafeldecoratie koppelen, vooral als de bruiloft zelf geen thema heeft om aan vast te houden en als je toch kleur, een persoonlijke tint of afwisseling in de zaal wil. De kleur roze is een zeer veelzijdige en daarnaast uitermate romantische kleur. Het wordt wel snel meisjesachtig wanneer de kleur overdadig wordt toegepast, vooral wanneer het de zachte babyroze kleur betreft. Probeer daarom eens af te wisselen met heel hard donkerroze, waardoor het toch al iets ‘stoerder’ wordt.

catering bruiloft food

Oog voor detail

Goud is een prachtige, luxe kleur die net zoals roze heel snel overdadig wordt. Een ‘gouden’ tip is om niet gehele voorwerpen in goud voor te laten komen, maar slechts details. Schrijf in gouden letters op de bekers of borduur gouden letters op de servetten (tevens een leuk cadeautje voor de gasten!). Een gouden randje aan de glazen of borden of een gouden strikje om het bestek is ook een prachtig detail.

catering bruiloft food

Kristallen glazen

Naast de kleuren kun je ook veel met kristal werken en daarbij hoef je niet te beperken tot de tafeldecoratie. Denk bijvoorbeeld ook aan een kristallen kroonluchter boven de tafel. Kristal kun je in veel facetten verwerken, maar het meest bekend zijn toch kristallen glazen. Deze kun je eventueel ook laten graveren, zodat iedere gast zijn eigen glas als aandenken mee kan nemen naar huis. De opties zijn eindeloos en met kristal kun je werkelijk alle kanten op. Er zijn zelfs heuse kunstwerken van kristal te maken; dus wees niet bang om eisen te stellen.

Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation