Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Kleding voor de bruiloftsgast DONT'S

Wat moet je absoluut NIET aantrekken op een bruiloft? Echte no-go's? Je kent ze vast, maar we zetten ze nog eens op een rij, ook al zitten er enkele open deuren tussen. We trappen maar direct af met de eerste en grootste no-go!

De kleur wit

Het maakt niet uit wie je bent, hoe belangrijk je bent, hoe goed je het bruidspaar kent - je mag geen wit dragen op de bruiloft van een ander. Dat is puur en alleen bestemd voor de bruid, ook al draagt zij zelf misschien helemaal geen wit op haar eigen bruiloft. Gewoon niet doen dus. Echt niet oké.

Bruiloftsgasten kunnen beter geen blote kleding dragen

Voor veel mensen best logisch, maar toch doet niet iedereen hier aan mee: niet te bloot verschijnen op een bruiloft. Een minirokje, croptop of doorschijnende kleren? Nuh-uh. Hele diepe v-halzen of een superhoge split is ook niet echt oké. Waarschijnlijk zal niemand er iets van zeggen, maar netjes is het niet. Wil je ongemakkelijke stiltes en vele blikken voorkomen? Kleed je dan chique - dat kan ook heel sexy zijn zonder dat het smaakloos wordt.

Knalrode of opvallende jurk

Ook al lijkt een bruiloft het perfecte moment om iets te dragen dat je normaal gesproken niet snel draagt, pas toch op met de kleuren die je kiest. Als de jurk te opvallend is, qua kleur of qua wat dan ook, dan heb je de kans dat je de show steelt. In een club is dat leuk, maar op andermans bruiloft wordt dat je niet in dank afgenomen. Bewaar die spetterende jurk voor de club en kies nu voor een subtielere variant.

Is er een dresscode? Draag die dan ook!

Eigenlijk is het heel simpel. Als het bruidspaar een dresscode heeft aangegeven, dan doe je je best om daarbij iets moois te vinden. Casual chique? Geen probleem. Gala? Thee piece suit? Komt voor de bakker. Waarom? Omdat het simpelweg hun dag is, en niet de jouwe. Maar ook binnen de beperkingen van een dresscode kun je geweldige outfits scoren. Zie het als een uitdaging!

Sieraden die lawaai maken

Sieraden zijn super mooi, dat weten we! Maar sieraden die continu kletteren en rinkelen, daar wordt niemand blij van. Vooral niet tijdens de ceremonie, wanneer het muisstil is. Gelukkig zijn die klettersieraden best wel uit de mode en zijn er talloze andere opties om mee te stralen.

Meer lezen? Bekijk ook eens onze andere artikelen!
Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation