Kan ik ondanks corona nog naar India reizen?

De Indiase regering heeft in verband met de corona-crisis een lockdown ingesteld. Tot en met afgelopen weekend was het niet mogelijk om van en naar India te reizen, en mogelijk houdt deze situatie aan.
india visum huwelijksreis
Voor India geldt sinds begin maart al een inreisverbod. Veel gebieden zijn onbereikbaar en tot voor kort werd alleen een uitzondering gemaakt voor mensen met een diplomatiek paspoort en buitenlanders met een werkvergunning voor India. Het noorden van India is al langere tijd niet bereikbaar.

india visum huwelijksreis cheers

Visum wordt momenteel gratis verlengd


Er is een visum voor India nodig om naar dit land te kunnen reizen. Voor 109,95 euro krijgt u het visum binnen een week als pdf toegezonden. Deze zogenoemde E-visa bestaan uit een eTourist visa, eBusiness visa en eMedical visa voor medische reizigers.

Als u al eerder een visumaanvraag deed en uw visum (binnenkort) verloopt, kunt u via de website van de FRRO een verlenging aanvragen. Het visum wordt op dit moment gratis tot 15 april verlengd. Informatie hierover kunt u via de website van het Indiase Ministerie van Binnenlandse Zaken opzoeken.

Moet er nog een visum worden aangevraagd, dan is het raadzaam om de corona-updates in de gaten te houden. Dat kan onder meer via: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/gevolgen-coronavirus-voor-reisplannen

india visum reis

Voorwaarden voor het aanvragen van een visum


Weet in ieder geval dat er een aantal voorwaarden is om een visum aan te kunnen vragen. Het kan normaal gesproken alleen als er gevlogen wordt op een bepaalde vluchthavens zoals Delhi en Calicut bijvoorbeeld. Er zijn 28 vliegvelden waar dit mogelijk is. Ook per schip is er een aantal havens waar het mogelijk is. Dan zijn er gebieden waar bepaalde restricties gelden zoals Arunachal Pradesh. Laat u zich daar goed over informeren, online is daar ook veel informatie over te vinden.

Verdere voorwaarden zijn dat bij de aanvraag het paspoort minstens nog zes maanden geldig is, en dat er een retour- of doorreisticket overhandigd kan worden.

Een visum dat deel uitmaakt van het paspoort is nodig als u langer in het land wilt verblijven vanwege bijvoorbeeld een studie of vrijwilligerswerk. Ook toeristen die langer dan negentig dagen achtereen in India willen zijn, hebben een ander visum nodig dan het e-visum. De aanvraag voor dit visum neemt meer tijd.


Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation