Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Je droombruiloft plannen met een klein budget

Trouwen doe je hopelijk maar één keer in je leven. Reden genoeg om er een onvergetelijke dag van te maken. Je droombruiloft plannen is een magische ervaring. Ook als je een klein budget hebt! Het is absoluut mogelijk om een prachtige bruiloft te hebben zonder je bankrekening te plunderen. Het plannen van een bruiloft met een klein budget vergt creativiteit, maar het leidt tot een unieke en persoonlijke bruiloft die perfect bij jullie past. Laat je inspireren en lees verder om te ontdekken hoe je jouw droombruiloft kunt plannen met een klein budget.

1. Budget trouwjurk:

Koop je trouwjurk in een goedkopere bruidszaak. Je kunt je jurk natuurlijk laten ontwerpen door Addy van den Krommenacker, maar wanneer je wilt letten op het budget, is dit misschien niet de beste optie. Gelukkig zijn er genoeg bruidszaken die budget trouwjurken verkopen. Deze jurken hoeven niet speciaal op maat gemaakt te worden, en zijn vaak op voorraad. Wist je dat je ook een tweedehands trouwjurk kunt kopen, en zelfs een trouwjurk kunt huren? Dit scheelt erg in de kosten.

2. Goedkope locatie:

Wanneer je een goedkope locatie kiest, scheelt dat erg in je uitgaven. Een locatie is namelijk een van de duurste kostenposten voor een bruiloft. Overweeg om een openbare locatie te gebruiken of vraag je vrienden of familieleden met een grote tuin of je daar mag trouwen. Dit kan je veel geld besparen.

3. Kies de juiste datum:

De meeste mensen trouwen in de lente of de zomer. Dit is dan ook het trouw-hoogseizoen. In deze periode zijn de prijzen voor locaties, catering en andere diensten meestal hoger. Terwijl ze in de herfst en winter lager zijn. Door een trouwdatum te kiezen buiten het hoogseizoen, kun je dus veel geld besparen.

4. Maak gebruik van je vrienden en familie:

Vraag je vrienden en familie om je te helpen bij de bruiloft. Misschien kennen ze wel een goede fotograaf of cateraar die werk wilt leveren voor een vriendenprijsje. Of ze kunnen je helpen bij het maken van de uitnodigingen en decoraties. Dit kan je veel geld besparen. Daarnaast is het ook leuk om samen te werken aan de planning van je droombruiloft.

5. DIY decoraties en bloemen:

In plaats van dure bloemstukken en decoraties te kopen, kun je ervoor kiezen om ze zelf te maken. Koop bloemen in bulk en maak je eigen boeketten en bloemstukken. Of maak decoraties zoals papieren bloemen of zelfgemaakte kaarsen. Dit kan je veel geld besparen en het geeft je bruiloft ook een persoonlijk tintje.

6. Bespaar geld op de catering:

De catering is een grote kostenpost voor een bruiloft. Dus dat betekent dat hier veel geld op te besparen valt. Bereid je eigen maaltijd of kies voor een buffet. Dit is goedkoper dan een formeel diner. Daarnaast kun je ook een foodtruck inhuren in plaats van een traditionele cateraar. Dit kan vaak voordeliger zijn en geeft je gasten een unieke ervaring.

Wanneer je echt niet uitkomt met je budget kun je je bruiloft ook nog even uitstellen. Als je een jaar of twee jaar later trouwt, kun je in de tussentijd geld sparen. Wil je de bruiloft niet uitstellen? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om een persoonlijke lening aan te gaan voor je bruiloft.


Let op! Geld lenen kost geld


Met deze tips en ideeën kun je je droombruiloft plannen zonder dat je op een houtje hoeft te leven. Veel plezier met het plannen van jullie grote dag!

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation