Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Huwelijksjubileum vieren in de tuin: 10 tips

Tromgeroffel! De trouwdag van dat leuke stel nadert (ja, jullie). Tijd om te proosten op de liefde! Vergeet die saaie zalen en dure restaurants dit jaar. We gaan voor een onvergetelijk feest in eigen tuin! Met een beetje creativiteit en planning tover je die om tot een prachtige setting voor een jubileumviering om nooit te vergeten. Lees snel verder voor 10 tips om van jullie jubileumfeest in de tuin een waar succes te maken!

1. Kies een thema

Een thema kan je feest een extra feestelijke sfeer geven. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren van jullie bruiloft, een romantisch thema met kaarsjes en bloemen, of een thema gebaseerd op jullie favoriete hobby of reisbestemming. Laat je fantasie de vrije loop en creëer een sfeer die past bij jullie als koppel.

2. Versier de tuin

Met een paar eenvoudige decoraties kan je jouw tuin omtoveren tot een prachtige feestlocatie. Hang slingers, ballonnen en lampjes op in de kleuren van je thema. Zet bloemen en planten neer in mooie potten of vazen. Je kunt ook een knusse zithoek creëren met kussens, dekens en kaarsen. Maak gebruik van de natuurlijke elementen in je tuin, zoals bomen en struiken, om je decoraties aan op te hangen of op te plaatsen.

3. Zorg voor lekker eten en drinken

Geen feest is compleet zonder lekker eten en drinken. Maak zelf een buffet met hapjes en gerechten die jullie beiden lekker vinden. Of bestel catering bij een lokale cateraar die gespecialiseerd is in feesten en partijen. Zorg voor voldoende drankjes, zoals wijn, bier, frisdrank en sap. Maak ook een paar non-alcoholische cocktails of mocktails voor de gasten die geen alcohol drinken.

4. Huur entertainment in

Wil je je gasten extra entertainen? Huur dan een band, DJ of andere muzikant in die past bij de sfeer van je feest (vergeet niet de buren te waarschuwen, of uit te nodigen!). Je kunt ook een spelletjesmiddag organiseren met leuke tuin- of gezelschapsspellen.

5. Maak het persoonlijk

Maak je jubileumviering extra persoonlijk door foto's en andere herinneringen aan jullie huwelijk op te hangen. Maak een collage met foto's van jullie mooiste momenten samen, of hang een lichtsnoer met polaroidfoto's op. Je kunt ook een gastenboek neerzetten waar gasten een berichtje in kunnen achterlaten of een wens voor jullie toekomst kunnen opschrijven.

6. Zorg voor comfortabele tuinmeubelen

Wanneer je je feest in de tuin organiseert, is het belangrijk om te zorgen voor comfortabele tuinmeubelen. Ronde tuintafels zijn ideaal voor een gezellige sfeer. Zo kan iedereen elkaar goed zien en praten. Zorg voor voldoende stoelen en banken, zodat al je gasten comfortabel kunnen zitten. Met een zweefparasol zorg je voor schaduw op warme dagen en bescherm je je gasten tegen de zon.

7. Ga voor sfeervolle verlichting

Zorg voor voldoende verlichting, zowel in de tuin als op het terras. Hang lampjes, guirlandes of lantaarns op om een sfeervolle ambiance te creëren. Dit zal niet alleen de tuin mooi verlichten maar ook een gezellige en intieme sfeer scheppen zodra de zon ondergaat.

8. Huur een partytent als back-up plan

In Nederland weet je maar nooit hoe het weer uitpakt, zelfs niet in de zomer. Een partytent of stretchtent is daarom geen overbodige luxe. Het zorgt ervoor dat je feest altijd door kan gaan, regen of zonneschijn. Bovendien geeft het een chic tintje aan je tuinfeest en houdt het je gasten comfortabel, droog en beschut.

9. Knutsel een leuke playlist in elkaar

Muziek zet de toon voor elk feest. Stel een playlist samen met nummers die speciale betekenis hebben voor jullie relatie, maar voeg ook wat algemene feestnummers toe om iedereen op de dansvloer te krijgen. Overweeg verschillende genres om aan de muzikale smaken van al je gasten tegemoet te komen. Een goede mix van oud en nieuw zorgt dat jong en oud zich vermaakt.

10. Maak een leuke fotohoek

Zet een fotohoek op met een mooie achtergrond, zoals een bloemenwand of een banner met 'Gelukkig Jubileum'. Voeg wat props toe zoals grappige hoedjes, brillen, en boas om het nog leuker te maken. Zo kunnen je gasten speelse en memorabele foto's maken die als geweldige herinneringen aan deze speciale dag zullen dienen.

11. Bonustip: Geniet van elkaar!

Het allerbelangrijkste is om te genieten van elkaar en van deze speciale dag. Maak er een onvergetelijke herinnering van met jullie dierbaren!
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation