Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hoe vallen trouwjurken en welke maat trouwjurk heb ik?

Een trouwjurk passen is voor veel bruiden een speciale activiteit, je kunt er echt een dag van maken. Maar steeds meer mensen kiezen ervoor om online trouwjurken te bestellen. Dan wil je vooraf wel een idee hebben van de maat die je nodig hebt. Wij geven je de beste tips om zo gericht mogelijk te shoppen!

Hoe vallen trouwjurken?

Natuurlijk hangt het af van de stijl van de jurk, hoe de trouwjurk valt. Ook kunnen er verschillen per merk zijn; het ene merk valt groter dan het andere. Maar over het algemeen kun je de stelregel hanteren dat trouwjurken één of twee maten kleiner vallen dan je gewone kleren.


Lees ook Welke lingerie draag je bij het passen van een trouwjurk?


Welke maat trouwjurk heb ik?

Heb je dus normaal gesproken maat 42, dan zou het zomaar kunnen dat een trouwjurk in maat 40 perfect zit. Het blijft uiteindelijk toch een kwestie van goed passen! En ben je van plan om nog voor de bruiloft wat af te vallen, houd dat dan zeker ook in je achterhoofd als je gaat passen.


Lees ook Kanten trouwjurk kopen? Dit moet je weten


Wat voor een jurk past bij mijn figuur?

Iedere bruid is anders. Wil je jouw figuur het beste tot zijn recht laten komen? Kies dan voor een jurk die past bij jouw lichaamsvorm. Ben je bijvoorbeeld lang, dan staat een strappless jurk heel mooi. Kleinere dames kunnen juist beter een jurk met een v-lijn of diep decolleté dragen. Heb je een ‘appelfiguur’? Dan is een jurk met een A-lijn of empire model heel flatterend voor jou. En bij bruiden met een ‘peerfiguur’ past het beste een jurk die los valt, zoals een prinsessenjurk.


Lees ook Bruidsjurk kopen: van etalage naar altaar


Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation