Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hoe lang verloofd voor trouwen?

Jullie verloving is de periode waarin je ten volste van elkaar geniet en het heugdelijke feit viert dat jullie gaan trouwen. Ook bereid je de bruiloft voor. Hoe lang je verloofd bent en hoeveel tijd je neemt voor de bruiloft is geheel aan jullie.

Gemiddelde lengte verloving


Over het algemeen duurt een verloving tussen de twaalf en achttien maanden. Er zijn altijd uitschieters. De grootste reden voor een verloving van twaalf maanden is de beschikbaarheid van de trouwlocatie. Het reserveren van de trouwlocatie is ook het eerste dat het bruidspaar zou moeten regelen. Zonder trouwlocatie kom je immers nergens. Veel trouwlocaties werken met een wachtlijst. Hoe populairder de locatie, hoe langer de wachtlijst. Daardoor kan een verloving soms wel achttien maanden of nog langer duren. Maar dat geeft niet, des te langer kun je van jullie verloving genieten!

Populair moment voor verloving


Een trouwlocatie kan nog zo populair zijn, ook het seizoen is van invloed op de lengte van jullie verloving. Het populairste seizoen om verloofd te worden is de winter, in verband met alle gezellige, knusse dagen. Het populairste seizoen om te trouwen is echter de zomer, omdat je dan lekker buiten kunt zijn met al je vrienden en familie. De natuur ziet er mooier en levendiger uit en is dus ideaal voor prachtige, zonnige bruiloftsfoto’s. Daarmee bedoelen we overigens niet dat de winter geen geschikt fotoseizoen is. Hoewel winters in Nederland vaak een beetje teleurstellend zijn, kunnen echte winterfoto’s betoverend zijn.

Langer sparen voor bruiloft


We snappen dat je zo snel mogelijk in het huwelijksbootje wil stappen, maar bekijk het eens zo: hoe langer je verloofd bent, hoe meer je kunt sparen voor de bruiloft. Dat betekent niet dat het budget voor de bruiloft almaar groter wordt, je kunt ook sparen voor een mooie huwelijksreis, meerdere bestemmingen of all-inclusive. Toch zijn er ook stelletjes die maar een paar maand verloofd zijn en in bijzondere gevallen maar een paar weken of zelfs dagen. Of je nou lang of kort verloofd bent, geniet er in elk geval van.

Tekst: Sanne van Bortel


Twee weken minimaal in ondertrouw


Met een paar klikken op de muisknop is jullie bruiloft bij de gemeente geregistreerd. Via een te downloaden, in te vullen en op te sturen formulier is in ondertrouw gaan in een paar minuten gepiept. Hetzelfde geldt voor het geregistreerde partnerschap. In beide gevallen geldt nog wel dat de aangifte minimaal twee weken voor het officiële huwelijk of partnerschap moet gebeuren. In die twee weken worden de persoonsgegevens van het gelukkige bruidsstel gecontroleerd. De ‘toestemming’ om te trouwen vervalt nog steeds na een jaar. Het online aanmelden van je bruiloft is gratis en bovendien heel erg gemakkelijk! LEES MEER...
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation