Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Hoe kun je goedkoop trouwen?

Hebben jullie geen groot budget, of sparen jullie liever voor een eigen huis, een geweldige reis of een andere droom? Trouwen ‘on a budget’ hoeft helemaal niet saai te zijn. Wij geven je de beste tips hoe je voordelig ‘ja’ zegt tegen elkaar!

Gratis trouwen op maandagochtend


Gratis op het gemeentehuis trouwen kan op diverse momenten. Vaak is het maandagochtend, maar check bij jouw gemeente welke tijdstippen en dagen je kosteloos kan trouwen. Je moet er meestal vroeg voor opstaan, maar het scheelt je wel veel in de kosten! En een voordeel: na dit (gratis) ja-woord ligt nog de hele dag voor jullie.

Alternatieve trouwjurk of pak


Trouwkleding kan prijzig zijn. Maar wie een beetje creatief is, kan ook hier veel geld besparen. Ga naar een gewone kledingwinkel en zoek daar naar een feestelijke jurk of mooi pak. Het is misschien geen officiële trouwjurk of trouwpak, maar jij geeft jouw eigen draai aan jouw outfit. Tip: in de voorjaars- en zomermode maak je de meeste kans op een jurk in wit of crème.

Trouwen buiten het hoogseizoen


Juli en augustus mogen dan de piekmomenten zijn om te trouwen, maar wat is er mis met een feestelijke dag in februari of november? Als je buiten het hoogseizoen trouwt, zijn de prijzen lager. Bijvoorbeeld voor de huur van de feestlocatie. Nog een voordeel: veel mensen zullen extra blij zijn met een feestje in een relatief ‘saaie’ maand!

En een klein gezelschap


Een ellenlange gastenlijst drijft de prijs voor jullie huwelijk op. Want je wil al die mensen toch lekker verwennen met eten en drinken, taart en champagne. Jullie trouwfeest met een klein gezelschap vieren is lekker intiem, en ook nog eens een stuk voordeliger.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation