Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hoe kort ik de bruiloftsgastenlijst in?

Misschien wel één van de moeilijkste dingen aan het plannen van een bruiloft is het inkorten van de gastenlijst. Inkorten moet altijd en er komt altijd een moment waarop je in dubio staat. Moet je bijvoorbeeld iemand uitnodigen omdat hij of zij jou ook uitgenodigd heeft? Wij vertellen het je.

Beslissen wie er op jullie gastenlijst staat

Eigenlijk zou het helemaal niks moeten uitmaken voor jouw gastenlijst of iemand jou heeft uitgenodigd voor zijn/haar bruiloft (of niet). We snappen echter dat het kan zorgen voor een bepaald schuldgevoel wanneer je besluit het tegenovergestelde te doen en diegene niet uit te nodigen. Het belangrijkste is dat je kijkt naar de relatie die je met elke gast hebt, want in feite ben je niemand verplicht om uit te nodigen. Het meisje dat altijd je beste vriendinnetje was op school en dat je nu al vijf jaar niet meer hebt gesproken hoeft geen uitnodiging te verwachten, hoe goed je ooit ook met elkaar omging.

Hij/zij nodigde mij ook uit voor hun bruiloft

Stel je voor, je hebt een bevriend stelletje dat anderhalf jaar geleden is getrouwd en zij hebben jullie uitgenodigd op hun bruiloft. In die tijd is de vriendschap niet veranderd, dus niet slechter en ook niet beter geworden, dan is het normaal om hun ook uit te nodigen op jullie bruiloft. Als datzelfde bevriende stelletje twee of drie jaar geleden is getrouwd en sindsdien hebben jullie niks meer van elkaar gehoord (behalve het halfjaarlijkse hey-hoe-gaat-het-Facebookberichtje), dan ben je niet sociaal verplicht om een uitnodiging te sturen. Bereid je wel voor op schuldgevoelens, want zodra ze horen dat jullie gaan trouwen, zullen ze ongetwijfeld eventjes contact opnemen.

Denk aan het trouwbudget

Wanneer je moet snijden in de gastenlijst, probeer dan het trouwbudget en de capaciteit van de trouwlocatie in gedachten te houden. Dit kun je ook als argument opvoeren mochten er vragen komen van mensen die de gastenlijst uiteindelijk niet hebben gehaald. Probeer prioriteitvakken te maken en daar simpelweg namen op te schrijven in volgorde van relatiestatus. Heb je een paar plekjes over? Vul die dan met vrienden die je minder vaak ziet, maar waar je wel goed mee kunt.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation