Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hoe kleed je je als bruiloft gast?

Als bruiloft gast kan het lastig zijn om te bepalen hoe je je moet kleden en hoe je jouw make-up doet. En hoe zit het met sieraden, zijn daar gedragsregels voor? Eigenlijk geldt voor alle drie de onderwerpen: don’t overdo it, want de bruid moet in de spotlight staan. Als je haar show steelt, zal niemand je dat in dank afnemen…

Welke jurk als bruiloft gast?

Nu gebeurt dat gelukkig niet zo heel snel, dat iemand de show steelt van de bruid. Dan moet je namelijk al kiezen voor een witte jurk, waarvoor je waarschijnlijk ook wel in de buidel mag tasten. Een witte outfit is echt alleen bestemd voor de bruid. Maar goed, dat weet iedereen, hoe zit het met andere (ongeschreven) regels?


Vaak geeft het bruidspaar wel een hint, al dan niet op de trouwuitnodiging zelf. Dit wordt de dresscode genoemd. Het kan echter ook zijn dat het bruidspaar niet veel om de dresscode geeft. Vuistregel is altijd: ga niet over de top, kies niet voor extravaganza, houd het klassiek en bescheiden. Feestelijk mag natuurlijk wel. Heel bloot is niet echt wenselijk (denk aan erg laag uitgesneden decolleté of een superkort rokje), maar enigszins sexy mag natuurlijk best. Probeer een goede balans te vinden! Vind je het lastig, vraag dan gerust hulp aan de winkel waar je jouw bruidskleding gaat kopen. Zij weten vaak wel raad.

Make-up voor de bruiloft

Qua make-up kunnen we eigenlijk niet veel anders zeggen. Draag natuurlijke make-up, of in elk geval zoals je het altijd doet (misschien draag je wel nooit make-up, da’s natuurlijk ook prima!). Laat de felle kleuren en het uitproberen van nieuwe dingen even achterwege. Waarmee je wel extra kunt shinen, letterlijk en figuurlijk, zijn je sieraden!

Sieraden voor bruiloft als gast

Een bruiloft is hét moment om je mooiste sieraden om te doen. De standaard sieraden zijn leuk voor alledaagse momenten, maar die ene schitterende ketting en die prachtige pareloorbellen zijn perfect voor de bruiloft. Natuurlijk is het een beetje over de top als je een tiara op je hoofd zet (wederom: dat is voor de bruid), maar je mag jezelf best een beetje uitdossen. Misschien kun je een leuke bloem in je haar doen? Zolang ‘ie niet wit is, staat dat extra vrolijk op de bruiloft.

Meer tips voor bruiloft gasten? Bekijk onze blog!

tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation