Hoe kies je een bruidsboeket? Laat je inspireren

Vaak zien we dat het bruidsboeket uit meerdere soorten bloemen bestaat en soms ook uit verschillende kleuren. Dit is natuurlijk hartstikke mooi, maar er bestaan ook een hoop variaties op het trouwboeket zoals we dat kennen! Zie meer afbeeldingen van bruidsboeketten en laat je inspireren.

Trouwboeket met één soort bloem


Een groot en spetterend trouwboeket met verschillende soorten bloemen is uiteraard prachtig, maar wanneer je één heel bijzondere, mooie bloem uitzoekt kan je trouwboeket ook stralen. Sommige bloemen zijn van zichzelf zo mooi, dat ze andere bloemen doen verbleken. Less is more is een populair begrip aan het worden op trouwerijen en dit kun je ook heel origineel verwerken in je trouwboeket. Denk bijvoorbeeld aan een soort waterval van lelietjes-van-dalen op een bedje van grote groene bladeren. Eenheid, schoonheid, verfijnd, fris, simpel en elegant. Prachtig!

Bruidsboeket


Hierboven hadden we het over een trouwboeket met één bloemsoort, maar je kunt ook een trouwboeket nemen met één bloem erin. Daarbij moet je denken aan de grotere bloemensoorten, zoals lelies, zonnebloemen, orchideeën, amaryllissen of een andere grote bloemensoort. De hoofdbloem wordt dan de eyecatcher van het geheel en je kunt er wat kleine frutsels of blaadjes omheen plaatsen. Zorg wel dat de grote bloem echt alle aandacht opeist en plaats dus niet teveel tierelantijntjes erbij. Ook leuk bij dit trouwboeket is dat het minder duur is dan een trouwboeket met veel verschillende bloemen. Pas overigens wel op met meeldraden en lastige vlekken!

Planten in je bruidsboeket


Waarom zou je bloemen in je trouwboeket stoppen? Een origineel en nog redelijk onbekend idee is om planten in je trouwboeket te verwerken in plaats van bloemen. Iedereen denkt logischerwijs direct aan prachtige bloemen wanneer ze aan een trouwboeket denken, maar ook met planten kun je een fantastisch trouwboeket in elkaar flansen. Wie er wel eens door de natuur wandelt, weet heel goed dat er honderden verschillende tinten groen bestaan. Zoek je dus een modern, strak, origineel en verrassend trouwboeket, kies dan eens voor planten(onderdelen) in plaats van bloemen!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation