Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hip & Hollands: de tulp in je bruidsboeket

De tulp hoort onlosmakelijk bij ons land én bij het voorjaar. Trouw je in de lente en wil je een bijzonder bruidsboeket? Denk dan eens aan de tulp! Deze kleurrijke beauty leent zich ook perfect voor een stijlvolle decoratie op je bruiloft.

In de zeventiende eeuw waren tulpen kostbaar

Wist je dat tulpen in de zeventiende eeuw in Nederland meer waard waren dan goud? Nog steeds hebben we een speciale band met deze bijzondere bloem, want in ons land worden de meeste tulpen ter wereld gekweekt.

Bruidsboeket van tulpen in alle kleuren

Omdat de tulp in allerlei soorten en kleuren te krijgen is, kun je met deze bloem in je bruidsboeket alle kanten op. Van stijlvol wit tot uitbundig rood, van hip roze tot felgeel, effen of met een gekarteld randje: er zijn zo’n 150 soorten tulpen in de wereld in meer dan 3000 varianten!

Allerlei lentebloemen combineren met tulpen

Daarnaast is de tulp in een bruidsboeket leuk te combineren met andere lentebloemen. En de tulp leent zich goed voor een stijlvolle corsage.

Tulpen verwerken in de tafelstyling

De tulp staat voor ware liefde: als dat geen mooie symbolische betekenis is voor je boeket! Maar ook voor de verdere aankleding van je bruiloft, bijvoorbeeld voor de tafelstyling, is de tulp een topper. Vul vaasjes van verschillende hoogtes met een klein laagje water en laat de tulpen daarin stralen. Dit geeft een speels en tegelijk stijlvol effect.

Entree van de feestlocatie versieren met tulpen

Ook leuk: maxi vazen met daarin de tulpen, die je bij de entree van de feestlocatie of op de tafel bij de bruidstaart zet. Let op: tulpen kunnen niet zo goed tegen zon en warmte. Zet ze bij voorkeur niet pal in de zon.

Themabruiloft: tulpen

Natuurlijk kun je de tulp kiezen omdat je het gewoonweg een prachtige bloem vindt, maar ben je op zoek naar een bijzonder bruiloftsthema, dan is de tulp ook een goed idee. Leuk voor een bruiloft die draait om een nieuw begin en de lente, en perfect passend bij een Hollands thema.

Eetbare tulpen gebruiken op je bruidstaart

Wil je het tulpenthema verder doorvoeren? Laat dan tulpendecoraties maken op je bruidstaart. En wist je dat tulpen zelfs eetbaar zijn? Je zult je gasten verrassen met een gerechtje van gevulde tulpen!


Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation