Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Hierdoor word je gelukkiger met je partner

Communicatie is één van de belangrijkste dingen in een relatie. Communiceer jij goed met je partner? Dan hebben jullie al een ijzersterke basis, maar er zijn nog wat kleine dingetjes die je elke dag kunt doen om nóg gelukkiger met elkaar te worden.

Lieve dingen voor elkaar doen

Elke relatie bestaat uit geven en nemen, maar als je soms nét iets meer geeft dan neemt, voel je jezelf beter en maak je jouw partner elke dag weer blij. Maak eens een ontbijtje voor je partner, pak een klusje op dat hij/zij eigenlijk moest doen of geef hem/haar een spontane massage. Of zeg eens spontaan iets liefs, je zult zien dat het gewaardeerd wordt.

Lees ook Een goede relatie in 15 minuten per dag? Lees de tips!

Word gelukkiger met je partner

Stelletjes die bewezen gelukkiger zijn met hun partner hebben een aantal routines die ze elke dag doen. Die routines doen ze niet bewust, maar ze gaan vanzelf. Bijvoorbeeld even kletsen voor het slapen gaan. Ze bespreken hun dag of week met elkaar of hebben het over de toekomst. Hebben jullie een discussie voor je gaat slapen? Probeer het toch even uit te praten, want door de stress en spanning die een discussie met zich meebrengt kan je slechter slapen.

Intieme momentjes

Gelukkige stelletjes hebben ook vaker een intiem momentje. Dat hoeft niet tussen de lakens te zijn, dat kan ook even oogcontact zijn in een openbare ruimte. Het wisselen van een veelbetekenende blik kan een relatie versterken. Oogcontact is een krachtig iets en kan veel duidelijk maken. Zo kan je in een oogopslag duidelijk maken of je boos bent of dat je denkt aan leuke dingen doen met je partner. Glimlachen naar elkaar versterkt het oogcontact ook nog weer, dus probeer het eens!

Lees ook Top 10 seksposities tijdens je huwelijk

Dankbaarheid tonen

Dat je partner en jij lief voor elkaar zijn kan soms als vanzelfsprekend worden beschouwd. Dat is het echter niet! Sta stil bij de lieve dingen die jullie voor elkaar doen en spreek af en toe je dankbaarheid uit. Heeft hij voor je gekookt, net zoals de rest van de week? Wees dankbaar in plaats van dat je het gaat verwachten. Maak als dank een kopje thee of koffie voor hem of laat het bad vollopen.

Samen naar bed gaan

Partners die niet op hetzelfde tijdstip naar bed gaan, krijgen op de lange termijn een minder sterke relatie. Ze zien elkaar minder vaak en kunnen bijvoorbeeld ook niet even kletsen voor het slapen gaan, wat juist de relatie erg versterkt. Ze hebben vaker ruzie en minder vaak seks. De verslechterde intimiteit leidt vaak uiteindelijk tot een breuk. Gezellig samen naar bed gaan is dus super goed voor je relatie.

Lees ook Romantische boeken voor op huwelijksreis

Bespreek elkaars boeken

Lezen jullie graag? Bespreek eens passages uit je boek met je partner, of lees een stukje voor. Dit geeft de mogelijkheid om te discussiëren over verschillende onderwerpen en bovendien leer je zo elke dag nieuwe dingen. Ook leer je jouw partner beter kennen door te horen hoe hij/zij over bepaalde onderwerpen denkt. Lezen maakt slim!

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation