Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Een goede relatie in 15 minuten per dag? Lees de tips!

Is een liefdevolle relatie vanzelfsprekend? Niet voor iedereen. Soms komt de sleur erin of merk je na een paar jaar dat je toch wel erg verschilt. En dan moet je aan de slag. Make it work! Met vijftien minuten échte aandacht per dag maak je jouw relatie weer op en top liefdevol.

Reality check voor je relatie


Eventjes naar de basis. Pak je agenda erbij en kijk eens kritisch naar de afgelopen twee maanden. Wees eerlijk: hoeveel tijd heb je besteed aan je relatie? En dan bedoelen we exclusieve tijd. Echte aandacht.

Samen slapen telt niet mee & TV kijken ook niet


Die zondagavondborrel met al jullie vrienden? Rekenen we ook niet mee. Welke tijd blijft er over die je echt hebt geïnvesteerd in je partner? Als dat niet zo veel is of misschien zelfs wel helemaal niks, dan is het hoog tijd om iets te veranderen.

Tips voor meer tijd samen in je huwelijk


Je kent ongetwijfeld stelletjes die alles samen doen, maar doen zij ook wel eens iets alleen met hun tweetjes? Je ziet ze altijd samen, maar juist die quality time achter de schermen is belangrijk. Hoeveel uur in de week ben je bezig met je partner, zonder anderen erbij? En kijk dan ook eens hoe lang je bezig bent elke week met andere belangrijke zaken voor jou, bijvoorbeeld werk, sport en hobby’s. Hoeveel ruimte heb je dan eigenlijk nog voor een partner?

Echte aandacht voor elkaar


Uit onderzoek blijkt dat we in Nederland gemiddeld tien minuten per dag echte aandacht besteden aan onze partner. Dat geldt voor relaties waarbij beide partners een baan hebben. Op een dag van 24 uur is dat natuurlijk best triest. Het samenzijn met een partner wordt gezien als vanzelfsprekend (“Hij/zij is er toch altijd”) en de quality time samen wordt vaak uitgesteld.

Blijf leuke dingen doen met je partner


Ga maar na bij jezelf: die ene vriendin die je maar één keer per week ziet krijgt de volle aandacht tijdens een etentje of een avondje stappen. Jullie lachen, kletsen bij, hebben grote lol en beloven volgende week weer af te spreken. Thuisgekomen krijgt je partner een kus en je zit nog even bij hem op de bank terwijl hij TV kijkt. Je ziet je partner vaker en langer, maar wie krijgt meer oprechte aandacht van je?

Onze tip: blijf daten met elkaar, ook al heb je al twintig jaar een relatie.


Ga het huis uit, dof jezelf op, maak er een speciale avond van. En geniet! Want uit talloze onderzoeken blijkt: mensen met een liefdevolle relatie zijn gelukkiger.
Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation