Goedkope alternatieven voor dure bruidsbloemen in je bruidsboeket

Het liefst bekleed je elke ruimte van top tot teen met prachtige bloemen, maar elke bruid weet: bruidsbloemen zijn duur. Ze moeten vers zijn en soms moeten ze geïmporteerd worden. Gelukkig kan je ook besparen op de kosten, zonder dat de looks verloren gaan. En zo doe je dat!

Bruidsbloemen vervangen in je bruidsboeket


Pioenen en anjers lijken voor het ongetrainde oog heel veel op elkaar. Het zijn beide prachtige bloemsoorten, hoewel de pioen prijziger is dan de anjer. Hoewel je voor hetzelfde effect meer anjers moet gebruiken dan dat je pioenen nodig hebt, kun je soms tot wel 80% op de prijs besparen door anjers te gebruiken.

Bloemist kan je helpen met het budget bruidsboeket


Samen met de hulp van een goede bloemist kan je veel geld besparen, terwijl je hetzelfde soort effect bereikt. Hetzelfde geldt voor orchideeën: doe je huiswerk. De soort orchidee kan heel veel verschil uitmaken. Waarom zou je niet voor een goedkopere soort orchidee gaan?


Verschillende soorten bruidsbloemen


De hortensia is een veelgebruikte bloem voor bruiloften. Ze zijn vol, hebben prachtige kleuren en gaan lang mee. Ze zijn gemakkelijk te combineren met andere bloemen in bloemstukken. Er zijn echter goedkopere alternatieven om je bruidsboeket mee op te vullen, want dat is waar hortensia’s vaak voor worden gebruikt: opvulling. Vraag de bloemist om met je mee te denken.

Lelietje van dalen populaire bruidsbloem


Als je al een tijdje bezig bent met het samenstellen van je bruidsbloemen, zul je onderhand wel ontdekt hebben dat het lelietje van dalen een ontzettend populaire bruidsbloem is – en ook één van de duurdere. Gelukkig is zelfs dit prachtige bloempje te vervangen voor iets goedkopers, als je dat wilt natuurlijk. De ‘sweet pea’ ofwel de pronkerwt is een prima vervanging die een stuk vriendelijker is voor je portemonnee. Beide bloemsoorten zijn delicaat en elegant en dus perfect voor een bruidsboeket.

Besparen op andere bloemen


Je kunt er echter ook voor kiezen om te besparen op alle andere bloemsoorten, behalve je bruidsboeket. Daar stop je dan de mooiste bloemen in.

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation