Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Foundation aanbrengen voor je bruiloft

Als je make-up draagt, weet je dat het lastig kan zijn om foundation aan te brengen zonder het er onnatuurlijk uit te laten zien. Het kan er namelijk een beetje droog of ‘cake’ achtig uitzien, en dat wil je niet. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kan doen om dit te voorkomen. Met de volgende tips ziet jouw foundation eruit alsof er niks zit!

Een goede basis

Het is belangrijk om te beginnen met een goede basis. Doe je dit niet, ziet het er al snel een stuk minder natuurlijk en glad uit. Breng een goede primer aan. Deze maakt de huid glad en zorgt ervoor dat de foundation zich goed hecht aan de huid. Bovendien zorgt het ervoor dat het goed blijft zitten, en voorkomt het dus dat je gedurende de dag met oneven plekjes komt te zitten of dat het gaat glijden.

De foundation

Het gebruiken van goede foundation is natuurlijk de allerbelangrijkste stap, aangezien dit datgene is wat je mooi wil krijgen. Kies een foundation die zich zo goed mogelijk matcht aan jouw huidskleur, zodat je geen kleurverschil ziet. Een tip is om de bovenkant van jouw hand te gebruiken als vergelijking. Matcht jouw gezicht aan jouw hand? Dan is het goed. Zit er een groot kleurverschil en is het gezicht veel lichter of juist donkerder? Dat ziet er logischerwijs niet erg natuurlijk uit. Ga op zoek naar een kleur die voor jouw huidskleur perfect is.

Werk de foundation goed over het gehele gezicht, en neem ook de oren en nek mee. Zo voorkom je dat er een lijn ontstaat op de kaak. Ook belangrijk is dat de foundation niet te dik wordt aangebracht. Dekt de foundation niet goed genoeg om alle rode plekjes en andere onzuiverheden weg te werken? Gebruik dan een concealer. Doe dit na de foundation aangebracht te hebben. Wat er mooi uit kan zien, is het gebruiken van een concealer die iets te licht is. Dat zorgt namelijk voor een natuurlijke highlight, wat het gezicht mooi zal laten stralen. Doe dit op bijvoorbeeld de neus, kin en onder de ogen.

Fixeer de make-up

Als laatst wil je de foundation goed op zijn plek fixeren. Dit doe je met poeder. Hierna kun je alles aanbrengen wat je wil. Denk aan blush, contour, bronzer en highlighter. Als je alles gedaan hebt, fixeer de make-up dan met fixingspray. Dit is een soort mist die je op de huid sprayt. De make-up zal lang blijven zitten en niet van zijn plek gaan.

 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation