Duurzame bruiloft

Zijn jullie milieubewust, dan is een groene of duurzame bruiloft de gelegenheid om dat te onderstrepen en aan iedereen te tonen. Niet belerend, maar omdat jullie daarin geloven.

Eco chic


In Amerika, waar duurzame bruiloften, of eco-chic weddings enorm populair worden, laten ze zien hoe leuk het kan zijn om bij alles na te denken over de invloed of impact op het milieu.

Bruiloft zonder afval


Bij duurzaamheid horen streek- en seizoensproducten om het heen en weer rijden van vrachtauto’s te voorkomen. Gebruik dus alleen seizoenbloemen voor bloemendecoraties, het bruidsboeket en de corsages.

recyclebaar materiaal


Bij al het materiaal dat jullie, de trouwlocatie, de decorateur en de cateraar of het restaurant gebruiken, kun je samen met jullie leveranciers werken aan een bruiloft zonder afval. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van recyclebaar materiaal. Voor  trouwkaarten, enveloppen en ander drukwerk gebruik je gerecycled papier.

Streekproducten


Het gebruik van streekproducten is in de horecakeukens van tegenwoordig erg populair. De smaken zijn lekker en puur, in tegenstelling tot veel producten die van heinde en verre moeten worden aangevoerd.

Plaatselijke economie en werkgelegenheden


Bovendien zijn ze goed voor de boeren, telers en bedrijven in de buurt en daarmee voor de plaatselijke economie en werkgelegenheden. Vraag jullie restaurant, trouwlocatie of cateraar daarom om het huwelijksdiner zoveel mogelijk met streekproducten te bereiden.

Pim Kisjes
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation