Donkere bruidstaarten om van te smullen

Het proeven van taart zodat we een keuze kunnen maken voor onze bruidstaart is één van de leukste taken die je als aanstaande bruid en bruidegom moet doen. Maar voordat je een sugar rush krijgt van al die heerlijke bruidstaarten, is het verstandig om aan de praktische zaken te denken. Wij helpen je met een paar handige weetjes!

Wanneer bestel je de bruidstaart?


Antwoord: zeer op tijd. Denk niet dat hoe later je bestelt, hoe verser de taart is. Vooral als je een unieke (lees: niet-standaard) taart wilt hebben, moet je echt op tijd bestellen. Dat kan soms al een jaar van tevoren. Better safe than sorry, zeggen we altijd maar. Zo weet je zeker dat de bakker jouw verzoek kan uitvoeren en zo kan je ook in de gaten houden hoe het proces verloopt. Krijgt jouw taart veel details?Dan lijkt een jaar misschien overdreven, maar dat is het echt niet. Bovendien heb je in een jaar tijd voldoende tijd om lekker te proeven en eventueel veranderingen aan te brengen in jouw bruidstaart. Voor niemand stress!


Hoe groot moet de bruidstaart zijn?


Dat hangt uiteraard af van het aantal gasten. Een bruidstaart met twee tableaus is goed voor ongeveer twintig gasten. Voor veertig gasten moet je denken aan drie tableaus. De verschillende tableaus worden natuurlijk steeds kleiner. Vier tableaus is goed voor vijfenvijftig personen en een taart met vijf tableaus kan ongeveer zeventig gasten voorzien van een heerlijk stukje taart. De hoogte van de taart hangt af van het vakmanschap van de bakker en het materiaal waaruit jouw taart bestaat, maar meer dan zeven tableaus wordt vrijwel onmogelijk. Een tweede taart of ter aanvulling cupcakes zou dan een goed idee zijn.


Zelf bruidstaart bakken


De Allerhande heeft er een recept voor: bruidstaart. Maak je eigen bruidstaart! Hoe gaaf zou dat zijn? Dat hoeft niet per se een monster van een taart met tig verschillende verdiepingen te zijn, dat kan ook prima een mooie taart van ietwat normale afmetingen zijn. Met behulp van een spuitzak kan je eenvoudig mooie patronen maken op je bruidstaart. Op internet zijn genoeg recepten en filmpjes te vinden met tips. Vergeet niet dat er veel proefbakken bij komt kijken!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation