Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Dieet & eet wensen bruiloftsgasten

Als bruidspaar wil je natuurlijk dat je bruiloftsgasten de tijd van hun leven hebben, net als jullie zelf. Een van de belangrijkste aspecten van een bruiloft is het bruiloftsdiner. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de dieet- en eetwensen van je gasten. In dit artikel lees je over verschillende dieetwensen en hoe je daarmee om kunt gaan!

Dieetwensen uitnodiging trouwkaart voorbeeld

Als je de uitnodigingen voor je bruiloft verzendt, is het belangrijk om je gasten te laten weten dat je rekening wilt houden met hun dieetwensen. Vraag je gasten om speciale wensen voor een bepaalde datum door te geven.


Lees ook Welke tekst zet je op de trouwkaart?


Meest voorkomende diëten

Er zijn verschillende diëten waar je gasten mogelijk aan meedoen. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende:

* Intolerantie (31%)
* Vegetarisch (23%)
* Allergie (21%)
* Veelgebruikt ingrediënt niet lekker vinden (13%)
* Dieet om af te vallen (11%)
* Veganistisch (9%)
* Vanwege een (tijdelijke) lichamelijke conditie (7%)
* Halal (1%)
* Koosjer (1%)

Halal bruiloft catering

Als je gasten hebt die halal eten, betekent dit dat ze geen varkensvlees of alcohol mogen consumeren. Ook moet het vlees dat ze eten op een speciale manier worden geslacht. Het is belangrijk om te overleggen met de cateraar of het restaurant waar je gaat eten om te zorgen dat er halal opties beschikbaar zijn.

Veganistisch of vegetarisch

Veel mensen kiezen ervoor om geen vlees te eten. Dit kan zijn omdat ze vegetarisch zijn, maar het kan ook zijn omdat ze veganistisch zijn. Veganisten eten geen dierlijke producten, dus geen vlees, zuivel, eieren of honing. Het is belangrijk om te zorgen dat er voldoende veganistische en vegetarische opties beschikbaar zijn voor je gasten.


Lees ook Vegetarisch of biologisch bruiloftsbuffet


Speciale eetwensen regelen voor jullie bruiloftsgasten geeft een goed gevoel

Door rekening te houden met de dieet- en eetwensen van je gasten, laat je zien dat je om hen geeft. Dit kan betekenen dat je verschillende menu's moet samenstellen, of dat je een cateraar moet zoeken die rekening kan houden met alle verschillende dieet- en eetwensen. Maar het geeft een goed gevoel om te weten dat je gasten zich op hun gemak voelen en kunnen genieten van het eten op jullie speciale dag!


Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation