Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

De noodtas; eerste hulp bij kleine ‘rampjes' tijdens je trouwdag en handige oplossingen voor andere problemen

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! De grote dag komt steeds dichterbij en er zijn zoveel dingen om aan te denken. Naast het plannen van het perfecte feest en het vinden van de ideale jurk en het perfecte pak of smoking, is het ook belangrijk om een noodtas samen te stellen voor onverwachte situaties tijdens de bruiloft. In deze blogpost delen we een lijst met essentiële items die niet mogen ontbreken in je noodtas en we geven je oplossingen voor andere problemen die kunnen voorkomen, zodat je op alle situaties bent voorbereid.

Wat stoppen we in de noodtas?

Hoofdpijn door de drukte en stress, een vlek op je bruidsjurk of blaren op je voeten? Het zijn vervelende situaties die kunnen voorkomen op je trouwdag. Om ervoor te zorgen dat jullie grote dag soepel verloopt, raden we aan om de volgende items toe te voegen aan jullie noodtas:

● Vlekkenverwijderaar of bakingsoda (ideaal voor vlekken, zoals foundation, op witte kleding). Andere vlekken kun je naderhand met andere middelen verwijderen. Hieronder kun je nog meer lezen over eerste hulp bij vlekken.
● Pijnstillers en paracetamol: Handig voor hoofdpijn of andere kleine kwaaltjes die kunnen opkomen tijdens de dag.
● Pleisters: voor kleine wondjes of blaren op de voeten.
● Deodorant: Om fris te blijven gedurende de hele dag.
● Naaisetje: Voor het geval er onverhoopt een scheur of losse draad ontstaat.
● Plakband, secondenlijm en veiligheidsspelden: ook voor het repareren van kleding, schoenen of accessoires.
● Tissues: Voor het geval er tranen vloeien (van geluk natuurlijk).
● Vochtige doekjes: Handig om vlekken op kleding snel te verwijderen.
● Lippenbalsem en make-up remover: Om je lippen gehydrateerd te houden en eventuele make-up bij te werken.
● Huissleutels, autosleutels en telefoonoplader: Zorg ervoor dat je al je belangrijke spullen bij je hebt!
● Reservepanty en transparante nagellak voor eventuele ladders.
● Een snack en waterfles: Om energie op te doen gedurende de lange dag.
● Comfortabele slippers, om tussendoor, vooraf of achteraf je pijnlijke voeten even te ontzien.
● Nagelvijltje en klein schaartje: als je een haakje aan je nagel hebt is dat heel vervelend, want je blijft overal aan haken.
● Gebruikt een van jullie medicijnen? Is er iemand allergisch? Zorg dat je medicijnen, pufjes of bijvoorbeeld een epipen altijd bij de hand hebt.

Dit zijn slechts suggesties. Je kunt uiteraard naar eigen wens items toevoegen die voor jullie persoonlijk relevant zijn. Denk bijvoorbeeld aan een extra paar sokken, haarspeldjes, tandenstokers, etc. Het gaat erom dat jullie goed voorbereid zijn op mogelijke kleine ongemakken die kunnen optreden tijdens de bruiloft.

Hoe pak je de noodtas in?

Om ervoor te zorgen dat jullie de noodtas gemakkelijk kunnen vinden en gebruiken, is het handig om deze, gedurende de hele dag, bij de hand te houden. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de noodtas op een veilige plek wordt bewaard. Denk hierbij aan een aparte ruimte op de locatie van jullie bruiloft of bijvoorbeeld in de auto die jullie gebruiken om naar verschillende locaties te reizen. Het is waarschijnlijk het fijnst om een vertrouwd persoon aan te wijzen die verantwoordelijk is voor het dragen van de tas. Zorg er ook voor dat jullie beide weten waar de tas zich bevindt, mocht een van jullie iets nodig hebben.


© lev radin | Shutterstock·com

Eerste hulp bij vlekken

Een glas wijn over je bruidsjurk, een bloedvlek op je witte overhemd of rode saus op je stropdas? Het zijn allemaal van die kleine ‘rampen' die gemakkelijk kunnen gebeuren tijdens je trouwdag. Geen paniek, want je hebt een noodplan bij de hand. Natuurlijk is het slim als je een reserve-overhemd en -das bij je hebt, maar een reserve trouwjurk is een andere zaak. Zorg dat je wat zaakjes bij de hand hebt in geval van dit soort vlekken. Met een vlekkenpen kom je vaak al een heel eind. Baking soda is ook een redder in nood. Maak de vlek vochtig, strooi er de baking soda over en laat het even intrekken. Vervolgens spoel je het weer uit. Waarschijnlijk is de vlek dan verdwenen.

Welke andere problemen zou je kunnen verwachten en hoe los je die op?

Om je trouwdag soepel te laten verlopen, is het goed om voorbereid te zijn op andere situaties. Als je weet welke problemen je zou kunnen verwachten en hoe je deze kunt oplossen, smoor je ze in de kiem.

1. Spanning en stress: Natuurlijk ben je zenuwachtig voor je grote dag; dat is logisch en heel normaal. Maar het is wel fijn om te zorgen dat het stresslevel niet te hoog oploopt. Maak het jezelf daarom zo gemakkelijk mogelijk. Zorg dat er een rustige omgeving is waar je jezelf kunt voorbereiden en waar je ook rust hebt terwijl anderen bezig zijn met de voorbereidingen voor de gasten. Let erop dat je goed eet en drinkt, zodat je niet duizelig of zwak wordt door een te lage bloedsuiker en te weinig vocht. Ben je stressgevoelig? Oefen van tevoren wat ontspannings- en ademhalingsoefeningen om jezelf tot rust te brengen als het even te veel wordt.
2. Problemen met de planning en de uitvoering daarvan. Het organiseren van een bruiloft moet je niet onderschatten; er zijn zoveel aspecten waar je rekening mee moet houden. Maak van tevoren een checklist en een planning van de dagindeling. Voorbeelden hiervan kun je gemakkelijk online vinden. Het is aan te bevelen om een goede trouwlocatie te zoeken waar het grootste deel van de organisatie je al uit handen wordt genomen. Denk aan gastheren en -vrouwen die de gasten naar hun plaatsen wijzen, eten en drinken rondbrengen en een ceremoniemeester die het verloop van het feest leidt. Dit scheelt jou enorm veel spanning en energie.
3. Communicatieproblemen: Communicatieproblemen kunnen echt zorgen voor een vervelende sfeer en dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Zorg in ieder geval dat tussen jou en je partner duidelijkheid en eerlijkheid is en spreek af dat je altijd duidelijk en eerlijk zal communiceren. Om dit soort problemen met andere betrokkenen te voorkomen, is het goed om duidelijke afspraken te maken en ook goed te communiceren.
4. Problemen met gasten: Dit punt ligt in dezelfde lijn als punt 3, maar hier heb je zelf niet altijd de hand in. Het kan gebeuren dat er conflicten ontstaan tussen gasten. Het kan zijn dat sommige gasten/families elkaar niet zo goed liggen. Als dit soort informatie bij je bekend is, kun je ervoor zorgen dat deze gasten niet bij elkaar komen te zitten aan een tafel of dicht bij elkaar in de zaal. Komt het toch tot een conflict, ga hier dan rustig en daadkrachtig mee om. Spreek je gasten aan op hun respect voor jullie als bruidspaar en verzoek de gasten in kwestie de strijdbijl te begraven of ieder ergens anders te gaan zitten en elkaar te vermijden gedurende de rest van de dag/avond.
Kortom, een goede voorbereiding is essentieel voor een zorgeloze trouwdag. Door het samenstellen van een noodtas met alle benodigdheden die we hebben besproken, kunnen jij en je geliefde genieten van jullie speciale dag zonder je zorgen te maken over kleine ongemakken. Vergeet niet om ook wat persoonlijke items toe te voegen die relevant zijn voor jullie als bruidspaar. Bedenk ook welke problemen je verder zou kunnen verwachten en hoe je hiermee om moet gaan. Zo zijn jullie klaar voor elke situatie!

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation