De juiste lipstick die jou laat stralen

Een lipstick vinden die perfect bij de teint van je huid past wordt vrij moeilijk als je niet eerst bepaalt wat voor een teint je eigenlijk hebt. Dat kan je laten bepalen bij een goede drogisterij, maar je kunt het ook zelf zien. Wij vertellen je welke lipsticks het beste bij welke huid passen!

Bronzen teint: nude kleur lipstick


Een bronzen teint is amazing; je kunt met weinig make-up al een wow-effect creëren. Ga dan ook voor een nude kleur lipstick. Twijfel je of je een bronzen teint hebt? Kijk naar Jennifer Anniston – zij heeft een bronzen teint. Hou je niet van nude kleuren? Kies dan juist een sterke kleur, maar niets tussenin, dat past niet goed bij deze teint.

Karamelkleurige teint: superfelle lipstick


Heb je een karamelkleurige teint? Dan staan de meest felle lipsticks jou geweldig. Denk aan watermeloenroze of aardbeirood. Je kunt deze kleuren echt rocken. Kies voor lipsticks met glans, daar wordt je glimlach extra stralend van!

Olijfkleurige teint: lipstick met blauwe ondertoon


Als je een olijfkleurige teint hebt, kan je het beste kiezen voor lipsticks met een blauwe ondertoon. Dit matcht de koele kleur van je natuurlijke uitstraling. Lipstickkleuren met een blauwe ondertoon (ook wel koele ondertoon genoemd) zijn rozetinten, mauve en pruimkleur.

Perzikkleurige teint: soortgelijke lipstick


Bij een perzikkleurige teint kan je het beste ook kiezen voor een perzikkleurige lipstick of andere zachte kleuren. Dit haalt het beste uit je gezicht naar voren.

Lichte tot bleke teint: rode lipstick met oranje ondertoon


Een oranje ondertoon klinkt niet erg mooi, maar je krijgt er natuurlijk geen oranje lippen van. Heb je een hele lichte huid, kies dan voor een rode lipstick met een oranje ondertoon. Door deze lipstick krijg je kleur in je gezicht zonder op een clown te lijken.

Donkere teint: heldere lipstick met felle kleur


Bij een donkere teint kan je geweldige kleuren lipstick dragen die niemand anders kan dragen. Denk aan een mooie kleur paars. Kies voor een heldere kleur of een lipgloss.

Beige teint: rozetinten lipstick


Heb je een beige tint, zoals Jennifer Lawrence, kies dan voor roze tinten lipstick. Ga voor een heldere kleur en eventueel een lippotlood, zodat je strakke contouren krijgt.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation