Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

De getuigen voor jullie huwelijk

Zonder de aanwezigheid van getuigen kun je geen wettelijk huwelijk sluiten. Jullie hebben minimaal twee getuigen nodig, terwijl vier getuigen het maximum is. Wie je daarvoor kiest is niet altijd even eenvoudig. Immers, wie moet je vragen en wie voelt zich gepasseerd als je hem of haar niet als getuige vraagt?

Vereerd zijn met de taak


Bijna iedereen is vereerd als hij of zij als getuige bij een huwelijk wordt gevraagd. Dat betekent echter ook dat iemand teleurgesteld kan zijn als hij of zij niet als getuige wordt gevraagd en het bruidspaar aan een ander de voorkeur geeft. Bijna altijd wordt bij de keuze van getuigen gekozen voor mensen die dichtbij het bruidspaar staan. Broers, zussen en soms ook hele goede vrienden of vriendinnen. In elk geval moeten getuigen minstens 18 jaar zijn en moeten ze een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.

Wat doen de getuigen?


Na het jawoord en de ringenceremonie is het de beurt aan de getuigen. Zij worden gevraagd om naar voren te komen en de trouwakte te ondertekenen. Met hun handtekeningen bekrachtigen zij hun aanwezigheid bij het voltrekken van jullie huwelijk en dat ze er getuige van zijn geweest dat jullie door het uitspreken van het jawoord allebei hebben ingestemd met het huwelijk. De akte wordt in tweevoud aangeboden en ondertekend, waarna het huwelijk rechtsgeldig is.
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation