Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Bruiloft envelop | Hoe & hoeveel geld kan ik storten zonder belasting controle?

Geld storten zonder belastingzorgen? Wij hebben het antwoord op je brandende vragen! Ontdek hoe je slim met cash omgaat en zelfs wat extra's kunt besparen.

Meer dan 10.000,00 cash gekregen via enveloppen op je bruiloft?

Jouw bruiloft was een knalfeest, compleet met felicitaties, gelukwensen en... enveloppen vol cash! Maar wat doe je als je overweldigd wordt door die overvloed aan liefde en financiële zegeningen? Geen zorgen, wij hebben de ultieme gids om je te laten zien hoe je deze overvloedige cash op een fiscaal vriendelijke manier op je bankrekening krijgt. Geen belastingzorgen, alleen maar happy moments!


Lees ook Leuk! Geld vouwen & geven aan het bruidspaar


Je mag tot 10.000 euro in één keer storten zonder dat de bank hier melding van maakt bij de belasting

Benieuwd hoe je jouw cash-stash zonder problemen op de bank kunt storten? We hebben goed nieuws! De magische grens is 10.000 euro. Zolang je je binnen deze grens bevindt, hoef je geen melding te maken bij de belastingdienst.

Hoeveel kan ik storten bij een stortautomaat?

Wil je een flinke stapel biljetten in een stortautomaat duwen? Dat kan, maar de bank bepaalt de regels. Check dus even bij je eigen bank wat het maximale bedrag is dat je kunt storten.


Lees meer Hoeveel geld kan ik storten bij een stortautomaat?


Bij welke bank kan ik nog geld storten via Geldmaat?

Geldmaat is jouw go-to buddy om van je eurobiljetten en munten af te komen. Als je een klant bent bij ABN Amro, ING of Rabobank, dan heb je geluk. Hier kun je easy-peasy je geld kwijt. Klant bij een andere bank? Kijk dan even op de website wat er mogelijk is.


Lees meer Bij welke bank kan ik nog geld storten via Geldmaat?


Kost geld storten geld?

Het korte antwoord is ja, en hoe vaker je stort, hoe meer het kan kosten. Maar we hebben een slimme tip voor je: ING-klanten kunnen geld besparen met het OranjePakket, waarbij je 2 keer per jaar gratis geld kunt storten, en dat tot €3.000 per keer. Ontdek hoe je je bankkosten kunt minimaliseren en je cash in de zak kunt houden.


Lees ook Envelop? Hoeveel cash geld mag je thuis bewaren?


Tip: Zonder stortingskosten geld op je rekening?

Stortingskosten kunnen pijnlijk zijn, maar wij hebben de ultieme tip om ze te omzeilen. Geef je cash aan familie of vrienden die hun eigen spaarpotje voor bijvoorbeeld vakanties beheren. Ze storten het geld vervolgens op jouw rekening zonder extra kosten. Jij blij, zij blij, en de bank blijft buiten schot!


Lees ook Geen huwelijkscadeau of envelop | Geld vooraf overboeken | Trouw Tikkie


Tekst: Sanne van Bortel


Lees ook Pensioen verandert bij trouwen, samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap


Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation