Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Envelop? Hoeveel cash geld mag je thuis bewaren?

Vragen jullie als huwelijkscadeau een envelop? Dan kan het zomaar zijn dat je na de trouwdag een flinke hoeveelheid cash geld in huis hebt! Hoeveel je in huis mag hebben, vertellen we in dit artikel.

Vragen jullie een envelop via trouwkaart


Een voordeel van een envelop vragen, is dat jullie het geld zelf kunnen besteden hoe jullie willen. Leg het bij de huwelijksreis, spaar voor een verbouwing of een andere droom die jullie samen hebben.

Maximaal limiet aan cash geld thuis hebben


Er geldt geen limiet voor de hoeveelheid cash die je in huis mag hebben. Wel moet je contante bedragen boven de 560 euro opgeven bij de belastingaangifte. Voor fiscale partners geldt een bedrag van 1120 euro.

Ga naar Rijksoverheid Geldzaken

Kosten storten van cash geld op bank?


De kosten voor het storten van cash geld op de bank verschillen per bank. Vraag dus goed na wat in jullie geval de kosten en voorwaarden zijn.

Ga naar Kosten storten van cash geld op bank

Hoeveel cash geld mag je storten zonder melding fiod belastingdienst?


Als je een grote bruiloft hebt en aan iedereen een envelop vraagt, kan het bedrag dat je cash in huis hebt, snel oplopen. Je mag tot 10.000 euro in één keer storten zonder dat de bank hier melding van maakt.

Ga naar Belastingdienst Uw bezittingen

© Henk Vrieselaar | Shutterstock·com

Verzekerd tegen thuis sparen?


Cash geld dat je thuis spaart, valt onder de inboedelverzekering. De verzekeraar kan je vertellen wat de voorwaarden zijn.

Ga naar Contant geld verzekerd bij inbraak

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation