Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Bruid zien voor de bruiloft brengt ongeluk

We kennen vele bruiloftstradities en volgen de meeste daarvan zonder dat we eigenlijk weten welke reden erachter zit. Zo ook het niet zien van de bruid voor de bruiloft begint. Het zou ongeluk brengen als bruid en bruidegom elkaar zien voor ze trouwen, maar waarom?

Westerse bruiloften van vroeger


Vroeger, héél lang geleden, waren westerse bruiloften niets meer dan een overeenkomst tussen twee families. Het hoofd van het gezin, de vader, maakt een deal met een ander hoofd van een familie en huwelijkt zijn dochter uit. De dochter in kwestie was niet altijd de knapste en om te voorkomen dat de bruidegom de benen nam voordat ze goed en wel getrouwd waren, ontstond de nu welbekende traditie om bruid en bruidegom gescheiden te houden tot ze voor het altaar stonden.

Wel of niet elkaar zien voor de bruiloft?


Tegenwoordig trouwen we – godzijdank – om een andere reden dan de vroegere westerse families, namelijk: in de naam der liefde. De traditie is toch blijven hangen en op de één of andere manier tot een romantisch idee gevormd, terwijl dat vroeger dus heel anders was. Of je jouw bruid ziet of niet voordat de bruiloft begint is geheel jullie eigen keuze. Voor degenen die elkaar al heel lang kennen, kan het de dag iets specialer maken als ze elkaar even niet zien voor ze in het huwelijksbootje stappen.

Bruid voor het eerst zien


Het kan ook heel leuk en een hele uitdaging zijn om elkaar niet te zien voordat de ceremonie begint. Het is natuurlijk een spannende dag en je verlangt ernaar om bij je partner te zijn. Samen wil je alles delen. Op één en dezelfde locatie zijn terwijl je elkaar nog niet mag zien, zorgt voor nog meer gezonde spanning. Op het moment dat je naar het altaar loopt, zie je elkaar dan eindelijk, en heb je voor niemand anders meer oog. De ceremonie wordt zo een nog specialer moment en kan aanvoelen alsof jullie de enige twee in de ruimte zijn. Hoe fijn is dat?

Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation