Bloemen voor je bruidsboeket kiezen & de tradities

Een bruidsboeket wordt gemaakt van bloemen en is het mooiste sieraad voor de bruid op haar huwelijksdag. Het is een goed gebruik dat de bruidegom het boeket uitzoekt, bestelt en betaalt. Ook het overhandigen aan de bruid kent tradities. De bruidegom geeft het boeket aan zijn bruid als hij haar op komt halen. Samen een bruidsboeket uitzoeken komt echter ook voor. Laat je inspireren door onze professionals.

Beetje hulp is nooit weg


Gaat je bruidegom op pad om een trouwboeket uit te zoeken, dan kun je een handje helpen door hem een lapje stof van je bruidsjurk mee te geven. Desnoods in een gesloten enveloppe, alleen voor de ogen van de bloemist. Je kunt je aanstaande ook vertellen wat je mooi vindt en wat zeker niet. Ook kan er iemand met hem gaan. Je zusje bijvoorbeeld, of en goede vriendin die jou en je smaak kent.

De stijl van het bruidsboeket


Gaat de bruidegom op pad om het boeket uit te zoeken dan moet hij dus aan een aantal zaken denken. Dat geldt voor het model en de bloemen. De soort en kleur van de bloemen zijn belangrijk en ook de stijl van het boeket zelf. Dat alles moet passen bij de stijl en kleur van de bruidsjurk (voor zover bekend), bij zijn eigen kleding, bij wie jij bent en bij jouw postuur.

Advies van de bloemenspecialist


Heb je alles goed overdacht, ga dan naar de bloemen specialist voor een goed advies en een overzicht van wat allemaal mogelijk is. Zo kom je tot de juiste keuze en een bruidsboeket waar je bruid helemaal gelukkig mee is!

Alternatieven


Natuurlijk is een bruidsboeket geen must. Wat ook kan is een bloemstuk voor in het bruidskapsel of een polscorsage. Kijk voor deze alternatieven bij de professionals in de trouwbranche op deze website.

Meer inspiratie?


Wil je meer inspiratie? Er is heel veel keuze in bruidsboeketten. Neem eens een kijkje bij de bloemenspecialisten op deze pagina en laat je inspireren door de foto's, tips en adviezen. Zij helpen jou met een prachtig bruidsboeket dat je met liefde voor haar hebt uitgezocht!

Pim Kisjes
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation