Bloemen en hun symboliek

Geen bruiloft zonder bloemen. Op jullie trouwdag heb je ervoor gezorgd dat er overal bloemen zijn die voor sfeer, kleur en heerlijke geuren zorgen. De dag begint met bloemen als de bruidegom het bruidsboeket aan zijn bruid geeft, maar ook daarna zijn er overal bloemen.

Decoratie van bloemen


Bij de corsages voor de gasten, de bloemversiering op de trouwauto of trouwkoets, de bloemstukken en bloemversieringen op de locatie(s) en ga maar door. Er zijn heel veel soorten bloemen in allerlei afmetingen, kleuren en geuren, dus je vindt zeker bloemen die bij jullie passen. Het mooiste is als je de stijl en kleuren van alle bloemen op elkaar afstemt. Elke bloem heeft bepaalde eigenschappen en veel bloemen hebben hun eigen symboliek. De meest voorkomende bloemen en waar ze voor staan hebben we voor je op een rijtje gezet.


Anemoon: verwachting, attent en zorgzaamheid.

Gipskruid: vruchtbaarheid

Jasmijn: vriendschap en (naasten)liefde

Lelies: lief, zuiverheid en onschuld

Lelietje van Dalen: geluk

Mimosa: vriendschap, zachtheid en trouw

Rozen: liefde, vreugde, geluk en genegenheid

Stephanotis: geluk

Tulp: sierlijk en vrolijk

Viool: trouw

Bloemen en seizoenen


Net als alles in de natuur hebben ook bloemen hun seizoenen en heeft elk seizoen zijn eigen bloemen. Dat zie je terug in de boeketten en bloemstukken: fris, vrolijk en kleurrijk in de lente en de zomer en wat donkerder en meer ingetogen in de herfst- en wintermaanden.

Pim Kisjes
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation