Welke.nl

Bijzondere dresscode: draag je eigen trouwjurk

Het is natuurlijk geweldig om in de spotlights te staan als je gaat trouwen, maar hoe gaaf is het als je dit gevoel kunt delen met alle andere gasten op je bruiloft? Daardoor is een te gek idee bedacht: laat alle gasten in hun trouwkleding komen.

Oude trouwkleding weer dragen


Vaak wordt de bruidsjurk en soms het trouwpak maar één keer gedragen. Zonde! Een stel uit Amerika is vorig jaar begonnen met het idee om iedereen te laten verschijnen in hun oude trouwkleding. Ze wilden liever het huwelijk in het algemeen vieren dan specifiek hun eigen bruiloft. Dus vroegen ze aan elke bruiloftsgast die al eens getrouwd was om hun oude bruidsjurk of trouwpak nog een keer aan te trekken. De gasten die nog niet getrouwd waren, leenden een trouwjurk of trouwpak van bekenden.

Opnieuw magisch gevoel


Het bruidspaar vond het geweldig om te zien hoe iedereen zich klaarmaakte voor de bruiloft alsof het hun eigen bruiloft was. Sharing is caring! Normaal gesproken mag niemand anders behalve de bruid wit dragen, maar dat is in dit geval dus niet zo. Elke vrouw draagt haar eigen trouwjurk van haar bruiloft. De sfeer die daardoor ontstaat is werkelijk magisch. Daarnaast waren de genodigde gasten dankbaar dat ze hun trouwkleding nog eens kunnen dragen. Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn, het is zonde dat je trouwkleding maar één keer kunt dragen!

Bruidsjurk van de bruid


Omdat er allemaal bruidjes aanwezig zijn op je bruiloft, is het een leuk idee voor de ‘echte’ bruid om toch op te vallen tussen de anderen. Kies juist voor een niet-witte jurk, zodat je eruit springt bij de andere bruidjes, die waarschijnlijk in de meeste gevallen wel een witte trouwjurk dragen. Vergeet niet om prachtige foto’s te laten maken van alle bruidjes samen. Enneh, ook de mannen trekken natuurlijk gewoon hun trouwpak weer eens aan!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation