Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

5 Mensen die je van de gastenlijst kunt halen

Het samenstellen van de gastenlijst is geen eenvoudige taak, vooral als je een sociale verplichting voelt tegenover mensen die je wel elke dag spreekt, maar met wie je geen vrienden bent. Dus, om het gemakkelijker te maken: deze vijf mensen hoef je niet uit te nodigen!

Werkgever uitnodigen op bruiloft


Om een ongemakkelijke situatie te vermijden op het werk, nodigen veel bruidjes en bruidegoms hun werkgever uit op de bruiloft. Daarnaast willen we graag dat onze werkgever ons graag mag – we hebben het idee dat onze baan ervan afhangt. Toch staat niet elke werkgever erom te trappelen om op elke bruiloft van z’n werknemers te worden uitgenodigd. Doe jullie beiden een plezier en nodig je baas niet uit.

Die ene ‘vriend’ uitnodigen


De vriend die eigenlijk niet echt een vriend is. Iemand die je nauwelijks spreekt, maar waarbij je je wederom verplicht voelt om wel een uitnodiging te sturen. Je kent hem immers al zo lang... Wees echter reëel: weet deze ‘vriend’ überhaupt dat je gaat trouwen? Als je hem/haar een jaar niet hebt gesproken, hoef je ook geen uitnodiging te sturen. Twijfel je nog? Bedenk of je met diegene écht graag de grootste gebeurtenis van je leven wilt delen.

Vrienden van je ouders uitnodigen


Een lastige keuze wanneer je ouders een deel van de bruiloft betalen. Het is dan ook wel handig om dit van tevoren goed te bespreken met je ouders. Wat verwachten ze als zij een deel van de bruiloft betalen? Ze kunnen hun beste vrienden uitnodigen die jullie ook hebben ontmoet, maar trek daar de lijn.

De Facebook-vriend uitnodigen


Iedereen heeft wel een vriend die hij/zij alleen spreekt via WhatsApp of sociale media. Toen jullie verloving bekend werd, kreeg je ineens allerlei Facebook-berichten met felicitaties? Als je degene verder niet of erg weinig spreekt, is het niet nodig om een uitnodiging te sturen aan deze kennissen. Het was lief dat ze jullie feliciteerden, maar geloof ons: je hebt geen behoefte aan hun aanwezigheid op jullie feestje.

Verre familie/kennissen uitnodigen


Je oudoom of -tante, hoe lief ze dan ook zijn, hoeven niet op jullie gastenlijst te staan. Iedereen heeft wel verre familie die ze niet of nauwelijks spreken of alleen zien op een bruiloft of begrafenis. Er is een ongeschreven regel dat altijd alle familie wordt uitgenodigd, ongeacht hoevaak je degene ziet. Tegenwoordig is deze regel niet echt meer van toepassing, want vaak wonen kennissen ver weg en is het een stuk lastiger om contact te houden. Die uitnodiging hoeft dus niet op de post.

Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation