Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Zaltbommel

Gemeente Zaltbommel
Hogeweg 11
5301 LB Zaltbommel

Trouwen in Zaltbommel

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen! Nu begint het plannen van de grote dag, en het is altijd fijn om te weten waar je moet beginnen. Als jullie op zoek zijn naar een prachtige locatie om te trouwen, dan is Zaltbommel zeker een stad die jullie niet willen missen. En waar kun je gemakkelijker zoeken naar trouwlocaties in Zaltbommel dan op Trouwen.nl?! 

Zaltbommel is een prachtige gemeente in het hart van Nederland. Het is een historische stad met veel charme en karakter, en er zijn tal van geweldige plekken om te trouwen. Of jullie nu dromen van een traditionele kerkelijke ceremonie of een moderne bruiloft op een prachtige buitenlocatie, in Zaltbommel is er voor elk wat wils.

Zaltbommel biedt vele mogelijkheden om jullie huwelijksceremonie te organiseren. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld trouwen in het historische stadhuis van Zaltbommel, een prachtig gebouw uit de 16e eeuw dat perfect is voor een intieme ceremonie. Of wat dachten jullie van een ceremonie op een prachtige buitenlocatie, omgeven door groen en met een prachtig uitzicht op de stad? Het kan allemaal!

Maar er is meer dan alleen de ceremonie. Zaltbommel biedt namelijk ook tal van mogelijkheden voor een spetterend trouwfeest. Of jullie nu kiezen voor een traditionele receptie of een moderne feestlocatie, er is voor elk wat wils. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een feestlocatie die bij jullie past, zoals een sfeervolle oude boerderij, een luxe hotel of een hippe feestlocatie aan het water.

Naast de mogelijkheden die Zaltbommel biedt voor jullie trouwlocatie, is er ook nog eens veel te doen in de omgeving. De stad heeft een rijke geschiedenis en er zijn tal van historische bezienswaardigheden te bezoeken. Daarnaast kunnen jullie genieten van de prachtige natuur in de omgeving, bijvoorbeeld door een romantische wandeling te maken langs de Waal. Er zijn genoeg mogelijkheden om er een onvergetelijke dag van te maken!

Kortom, als jullie op zoek zijn naar een prachtige gemeente om te trouwen, dan is Zaltbommel zeker een stad om in overweging te nemen. Met haar charme, geschiedenis en talloze mogelijkheden voor een unieke bruiloft, is het een geweldige keuze voor verliefde stellen. Dus waar wachten jullie nog op? Plan jullie droombruiloft in Zaltbommel!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Gratis huwelijk/omzetting partnerschap in huwelijk Dinsdag om 9.00 of 9.15 uur Gratis
Gratis huwelijk/partnerschap/omzetting partnerschap in huwelijk dinsdag om 9.00 en 9.15 uur Gratis
Sober huwelijk/partnerschap/omzetting partnerschap in huwelijk maandag t/m vrijdag van 9.30 - 11.00 uur € 319,00
Huwelijk/partnerschap/omzetting partnerschap in huwelijk maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur € 641,00
Huwelijk/partnerschap/omzetting partnerschap in huwelijkmaandag t/m vrijdag voor 9.00 en na 17.00 uur tot 20.00 uur  € 683,00
Huwelijk/partnerschap/omzetting partnerschap in huwelijk zaterdag van 9.00 uur tot 20.00 uur € 726,00

Annuleren of wijzigen

Tot 14 dagen voor de huwelijks- of registratiedatum € 29,00
Binnen 14 dagen voor de huwelijks- of registratiedatum € 170,00
Als het bruidspaar zich niet meldt op de datum en tijdstip van huwelijk of partnerschap € 170,00

Overig

Getuigen van de gemeente (als u zelf geen getuige heeft). Prijs per getuige € 54
Toeslag eigen locatie € 190,00
Toeslag bij locatie op het oude stadhuis aan de Markt € 120,00
Toeslag eigen babs € 190,00
Trouwboekje of Partnerschapsboekje (kan nodig zijn bij kerkelijke inzegening) € 55

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation